Seiko predstavlja ultimativni ronilački sat

Seiko brend je upravo objavio informacije o novom ronilačkom satu ograničenog izdanja...

SNR045J1 časovnik je inspirisan velikim stubovima mahovine koje su pronašli japanski istraživači na stanici Shova na Antarktiku. Na samo 55 kilometara od stanice, istraživači su naišli na “Skarvsnes Foreland” mahovinu koja je pokrivale dno jezera. Ove podvodne šume su dobile ime „kokebozu“, japanska reč koja kombinuje „koke“ (mahovina) i „bouzu“ (mladić).

Ova mahovina pokazala je da život može opstati i na najnižim temperaturama, a to je ono što upravo ovaj sat poručuje, koji je kreiran za ekstremno ronjenje u ledenim vodama i koji prkosi niskim temperaturama i ledu.

Zelene nijanse krase masku sata, a teksturirani brojčanik veličine 44,8 mm  jasno je vidljiv na ručnom zglobu. Seiko pokreće kalibar Spring Drive 5R65 mehanizam koji puni 72 sata rezerve snage, što omogučava dug vremenski period bez navijanja.

Pošto je predstavljen kao  ronilački sat, SNR045J1 se može nositi na dubini od 300 metara.

Ograničen na samo 500 komada, sat će dobiti numerisan sertifikat. Zainteresovani mogu očekivati da će za ovaj sat platiti oko 6.000 USD i da će moći da ga porulče preko zvaničlne web stranice Seiko brenda.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group