Da li je Metju Mekonahi zaista uspeo da izleči ćelavost?

Metju Mekonahi objasnio je na koji je način njegova kosa ponovo porasla nakon što je počela da opada devedesetih godina...

Oskarovac star pedeset i dve godine poseduje veoma gustu i lepu kosu, što je krajnje impresivno onda kada uzmemo u obzir da je počela da mu beži sa glave još pre početka novog milenijuma. Kako je sam glumac u svojim memoarima priznao, njegov gubitak kose je bio toliko obiman da je odlučio da se šiša na kratko.

„Kako je ponovo porasla? To ostaje velika misterija“, izjavio je Mekonahi jednom prilikom. Glumac je krenuo da delje sve do skalpa jer je čuo kako je to najbolje što može da uradi, dok su mu čak pojedini nadrilekari savetovali da "brijanje glave tokom punog meseca može pospešiti ponovni rast.“ Međutim, na kraju, on je ipak našao daleko manje sujeverno rešenje i obavezao se prema radu, koji naznačava kao glavni razlog regeneracije njegove kose.

Suvlasnik fudbalskog kluba Ostin, objasnio je: „Dobio sam topikalni lek u obliku ulja, koje je potrebno mazati na glavu svakoga dana po deset minuta. Bio sam potpuno posvećen tome, nije bilo lekova, niti bilo čega drugoga što bi sprečilo opadanje, sve se zasnivalo na disciplini i manualnom radu. Sve što mogu reći jeste da se vratila. Imam sada više kose nego 1999. godine“.

Kako je Mekonahi nastavio: „Možete se vratiti nazad i videti stvari kao što je Planer venčanja i slično, jasno će vam biti da sam gubio kosu. Imam fotografije sa jedne milenijalne zabave na Jamajci 2000. godine, gde sam gledao dole, smejući se i jasno je moguće videti rupu veličine bezbol loptice na vrhu moje glave“.

Naravno, kada je kosa holivudskog glumca počela da se vraća nazad, svi su posumnjali da se radi o transplantaciji. Zapravo, kasnije tokom godina, jedan hirurg je zbog svojih pet minuta slave preuzeo zasluge za ovo čudesnu transformaciju i naglašavao kako je on bio glavni iza transplantacije, koja se naravno nikada nije dogodila.

Mekonahi je jednom prilikom naleteo na cenjenog doktora sa Beverli Hilsa, koji mu je rekao kako ga svake godine pominju na internacionalnoj konvenciji transplantacije kose. Doktor je izjavio da jedan hirurg ističe kako je on zaslužan za njegovu regeneraciju kose, zamolivši ga da mu ispita kosu.

„Čovek me je upitao da li može da mi pogleda kosu. Da li može da je ispipa i pogleda malo bliže“, prisećao se Mekonahi. „Odgovorio sam da nema problema, a vrlo brzo je sam potvrdio da nemam transplante. Na ovo sam samo potvrdno odgovorio, na šta je sav ushićen rekao kako ne može da dočeka da raskrinka ovog tipa sledeće godine na konvenciji, prvi put kada podigne ruku“.

Međutim, iako Mekonahi možda nije potrošio bogatstvo na transplantaciju kose, on i dalje kupuje isto ulje više od dve decenije. Kako je glumac nedavno sam zaključio: „Isti topikalni lek koji sam mazao na glavu, koristim i danas. Neću prekinuti sa njegovom upotrebom kako bih video da li mi je zaista još uvek potreban. Jednostavno ne želim da rizikujem ništa“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group