Najbolje kolonjske vode i kako izabrati pravu

Pojedini ljudi koriste kolonjsku vodu iste mirisne note godinama, možda čak i decenijama, dok ostali vole da menjaju svoje arome u istom intervalu kao i donji veš...

Bilo da ste lojalista ili istraživač novih i uzbudljivih nota, potpuno je nevažno, ali izbor pravog mirisa kolonjske vode ponekada može postati iscrpljujuć zadatak. Razumevanje ove vrste mirisa neretko deluje kao slušanje stranog jezika koji je veoma težak za učenje.

Mirisi, posebno oni koji su nosivi u više prilika, često su podeljeni u kategorije kao što su sveža, drvena, orijentalna i cvetna. Poznavanje ovih podela može vam pomoći u odabiru omiljenog, ali ovo nije presudno prilikom izbornog procesa, iz razloga što svaki miris ima svoje karakteristične note. Glavne note predstavljaju ono što miriše odmah pri nanošenju bilo koje vrste parfema i uglavnom prve blede i isparavaju.

Posle glavnih nota na scenu nastupaju srednje, sa baznim mirisima koji se najduže zadržavaju na vašoj koži. Uglavnom je moguće osetiti lakše tonove nalik botaničkim u gornjim slojevima i dublje note kao što su drveni u bazama parfema. Kao dodatak svemu ovome, kolonjske vode se kategorizuju i prema jačini sa eau de cologne – najblažim, eau de toilette – nešto višim i eau de parfum najjačim i najdugotrajnijim varijantama.

Generalno, ništa od ovoga nije potrebno da znate kako biste nosili i uživali u svojoj kolonjskoj vodi, ali posedovanje ove vrste znanja negde u pozadini može vam pomoći kako biste izabrali ono što želite na najlakši mogući način i jasno prepoznali ono što ne želite ni u kom slučaju.

U svetu parfema najbolje je doslovno voditi se svojim njuhom, nakon svega, najbolje kolonjske vode za muškarce predstavljaju one koje zapravo želimo nositi. Bilo da tragate za novim tonom koji će ostaviti jak utisak na lepši pol ili jednostavno želite nešto što biste dodali svojoj kolekciji, u galeriji vam predstavljamo neke od najboljih opcija koje danas možete pronaći na tržitštu.

« 17 18 19 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group