Povratak klasičnih Džordanki u AIR MAX izdanju

Tokom ove godine, Jordan Brand će predstaviti različita izdanja svojih održivih i veoma interesantnih retro linija, od kojih je jedan od najiščekivanijih modela, Air Jordan 6 Carmine, spreman za tržišni plasman koji će se dogoditi sledećeg proleća...

Poslednji put kada je ova linija patika lansirana na tržište, davne 2014. godine, nastala je u čast trideset godina postojanja Jordan brenda. Ovoga puta, ona će ponovo oživeti pod Nike Air oznakom, favorizujući dizajnerske elemente popularne u širokom krugu ljubitelja paitka, koji nisu primenjivani u ovoj franšizi još od 1991. godine.

Dizajnirane od strane velikog Tinkera Hetfilda i stilizovane tematikom sezone NBA 1991-1992 sezonom Majkla Džordana, nove patike biće opremljene odvažnim i svetlim kombinacijama boja, koje direktno reflekturju šaru Čikako Bulsa. Kreirane u originalnom obliku, ove patike su akcentovane jarko belim kožnim detaljima, dok odvažne nijanse serije krase nubuk materijal smešten ispod, otvore za pertle, kao i povišeni deo grla, koji je dobio svilenkasto-satenski finiš. Otvori za ventilaciju nalaze se na obe strane središnjeg dela patika, a dizajnirani su posebno kako bi akcentovali i prekidali njihove glatke teksture.

Brojni crni akcenti mogu biti viđeni na posebno dizajniranim dvostranim jezicima, spoljnim linijama gornjeg dela i na vrhu pete ovih patika. Brendiranje novih modela podeljeno je između Jordan oznake smeštene na jezicima i donjih delova pete na kojima se nalazi i pomenuti Nike Air znak u prepoznatljivoj karmin crvenoj boji.

Srednji deo đona kreiran je u kolor blok stilu sa belom pozadinom i crnim akcentima, a uparen je sa prozirnim gazištem i vazdušnim jastukom. Nove Džordanke biće tržišno plasirane putem Nike SNKRS i odabranih prodavnica od 13.02.2021. godine, po ceni od 200 dolara.

N.Đ.

Izvor: Nike

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group