Trend - Stil

Top 8 TATTOO mitova

Danas vam otkrivamo koji mitovi su tačni, a koji ne...

Čak i oni koji imaju nekoliko tetovaža na telu veruju u ove mitove, što nas je jako začudilo.  Zato smo odlučili da se pozabavimo najčešćim mitovima vezanim za tetovaže i da vam otkrijemo da li su tačni ili ne. Većina njih je lažno, ali postoje i neki koji su zaista tačni, pa ako vas zanima o čemu je reč nastavite da čitate:

1. Ne smete davati krv ako imate tetovažu – Delimično tačno

Glavno pravilo je da se krv ne sme dati posle 6 meseci od rađenja tetovaže, ali kada taj period prođe, krv slobodno možete donirati.

2. Žene koje su trudne ne smeju da se tetoviraju - Netačno

Ne postoji dokaz koji ukazuje na to da tetovaže negativno utiču na plod ili na trudnoću.

3. Dijabetičari ne smeju da se tetoviraju - Netačno

I ovo nije tačno, jer visok procenat šećera u krvi nema nikakve veze sa tetoviranjem, niti tetovaže utiču na bilo koji način na šećer u krvi.

4. Bol tetovaže zavisi od mesta tetoviranja – Tačno

Tetovaže koje se rade na telovima gde su mišići ili debelo meso manje bole, dok najviše bole tetovaže koje se rade na koščatim delovima tela, kao što su kičma, rebra ili ključne kosti.

5. Ljudi sa tetovažom ne smeju da idu na magnetni skener – Netačno

Ovo takođe nije tačno, jer tetovaže u sebi ne sadrže metale koji bi mogli da budu ugroženi od strane magneta.

6. Bela boja najviše boli – Netačno

Do ovog mišljenja dolazi jer se bela većinom radi na kraju, pa  je posle dugog sedenja i bodenja  normalno da tada osećamo najveći bol, ali kada bi belu boju radili prvu, isto bi nas bolela kao i sve ostale.

7. Crna boja vremenom postaje plava ili zelena – Tačno

Ovo je sasvim normana pojava i posle 5 godina, crna boja polako gubi svoju nijansu i dobija plave i zelene tonove. Zato je potrebno da se na svakih 5 godina tetovaža blago dorađuje i osvežava.

8. Hemofiličari ne mogu da se tetoviraju – Delimično tačno

Hemofilija je oboljenje koje ne dozvoljava da se krv zgruša, pa obične psoekotine mogu postati kobne za hemofiličare. Oni koji imaju teška obljenja se ne smeju tetovirati, ali oni koji imaj blagu hemofiliju mogu uraditi tetovažu, uz određene korake bezbednoti i pripreme.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group