Ultra retke Air Jordan 1 sa Majklovim potpisom vredne milion dolara

Nenošen par Air Jordan 1 patika iz 1985. godine sa autogramom legendarnog Majkl Džordana, koji je tada bio ruki, nedavno su se našle u prodaji putem eBay-a sa cenom od milion dolara...

Ovaj model patika, u svojoj originalnoj formi i paleti boja, postao je ikona industrije obuće i sveta sporta, a sudeći prema eBay oglasu, postoji svega 15 do 20 pari ovakvih Air Jordan jedinica kreiranih u posebnoj SKU varijanti ikada. Posebni par koji se našao na netu predstavlja jedan od dva potvrđena u “savršenom stanju”, dok je njihov potpis slavnog letećeg Majka autentikovan i potvrđen od strane zvaničnih organizacija.

Pošto ove patike dolaze sa oznakom “850204 TYPS”, od koje zadnja dva slova označavaju “player sample”, jasno je da je par posebno dizajniran za Majkla Džordana. Navedeno je takođe, da patike dolaze rasparene za pola broja, što je još uvek tvrdnja koju je potrebno podrobnije ispitati i utvrditi.

Sa sve većim rastom popularnosti sportskih memorabilija tokom poslednjih nekoliko meseci, ovaj par patika ima veliku šansu da premaši zarađeni novac modela korišćenog od strane legendarnog košarkaša, prodatih prošle godine za neverovatnih 615.000 dolara. Pre nepunih mesec dana ruki kartica broja 23 ekipe Chicago Bulls prodata je za 738.000$ na aukciji, tako da masivna cena od jednog miliona dolara postavljena iza ovih patika ne predstavlja nikakvo iznenađenje.

Majkl Džordan je član kuće slavnih i šestostruki NBA šampion sa čikaškim bikovima, odnedavno je zaposlen kao guverner ekipe Charlotte Hornets.

N.Đ.

Izvor: HypeBeast

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group