Bentley predstavlja Bentayga Hibrid model

Bentley je upravo predstavio novu verziju svog Bentayga plug-in hibridnog vozila, nastavljajući cilj da do 2026. godine postane brend sa potpuno električnim vozilima.

Slično kao i njegov prethodnik, nadolazeći Bentayga model uparuje elektromotor sa tradicionalnim 3.0-litarskim dvostrukim turbopunjačem V6 motorom da bi ispumpao kombinovanih 443 konjskih snaga. Takođe nosi isti paket litijumskih baterija od 17,6kWh kao i prethodni model, što mu daje efektivni domet od 50 kilometara kada radi potpuno na električni pogon - režim za koji kompanija kaže da polovina vlasnika Bentayga PHEV modela svakodnevno koristi za kraća putovanja .

Potpuno punjenje baterije traje samo dva i po sata, a regenerativno kočenje kroz EV i Hibridni režim će dopuniti deo utrošene energije. Da bi dodatno optimizovao energetsku efikasnost, Bentleyev sopstveni sistem za hibridnu efikasnost navigacije može da izračuna za koje delove rute će biti potrebne različite vrste izvora energije, automatski prelazeći između električne energije i motora sa unutrašnjim sagorevanjem tokom vašeg planiranog putovanja.

V.P.

Što se tiče njegove estetike, Bentayga PHEV preuzima veći deo svojih dizajnerskih znakova od standardnog Bentayga modela iz 2021. godine, pa sadrži veću rešetku i šire bokove, kao i LED matrix svetla.

Očekuje se da će Bentley Bentayga PHEV biti lansiran do sredine 2021. godine, sa početnom cenom od oko 183 000 dolara.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group