Diablo VT6.0 - neprikosnoveni unikat i klasik bez premca

Jedan predivni Lamborghini Diablo VT 6.0 iz 2001. godine, predstavlja neverovatnu mašinu koja se nedavno našla na tržištu egzotičnih polovnjaka i poseduje sve karakteristike koje će ga uskoro pretvoriti u neverovatan klasik...

Ova posebna Diablo VT 6.0 jedinica finiširana je bojom nazvanom Monterey Blue i kupljena je od strane poslednjeg vlasnika u ovlašćenom predstavništvu 2016. godine. Sa 30.500 pređenih kilometara na odometru, superautomobil se sada nalazi na prodajnoj listi kompanije Bring a Trailer sa čistim izveštajem štete i servisnom knjižicom.

VT 6.0 je bila poslednja serija legendarne Diablo linije, dok su svi njeni eksterijerni paneli karoserije, osim krova i vrata, kreirani od ugljeničnih vlakana. Savršeni plavi model koji vidite nalazi se na unikatnim OZ monoblok magnezijumskim felnama, umotanim u 235/35ZR18 gume napred i 335/30ZR18 pozadi. Mašina takođe poseduje 365 mm velike prednje i 335 mm velike kočione rotore pozadi. Ovi novi rotori postavljeni su prošlog decempra, zajedno sa novim crevima i prednjim usisnicima vazduha.

Unutar putničke kabine ovog automobila moguće je videti Crema kožne postave širom kadica, panela na vratima i kontrolnoj tabli. U enterijeru se takođe nalazi i velika količina akcenata od ugljeničnih vlakana, koji mogu biti viđeni svuda, dok je vlasnik svog ljubimca opremio i posebnim zvučnim sistemom kompanije Sony, koja poseduje i Bluetooth konekciju.

Za pokretanje Diablo VT 6.0 modela zadužen je šestolitarski V12 motor unutrašnjeg sagorevanja koji donosi 543 ks i gotovo 720 Nm obrtnog momenta. Ova jedinica uparena je sa petostepenim manualnim menjačem na osovini, koji snagu šalje na sve četiri strane putem hidrodinamičke spojnice i dva diferencijala ograničenog proklizavanja.

Kada je bila nova, Diablo VT 6.0 mašina dolazila je sa cenom od 234.251 evra, dok su ponude za ovaj posebni model već dostigle cifru od dvesta hiljada, a sa nešto manje od nedelju dana do kraja aukcije, ta originalna cena će definitivno biti premašena.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group