Dvoje ljudi poginulo kada je električni automobil izleteo sa trećeg sprata u Kini

Dva test vozača izgubila su život nakon što je Nio električni automobil koji su testirali u Šangaju sleteo sa trećeg sprata upravne zgrade kineske kompanije...

Jedan član osoblja i jedna osoba iz partnerske kompanije bili su unutar automobila kada je on pao sa zgrade prošle nedelje, kako je proizvođač automobila izneo u svom, ubrzo obrisanom, Weibo postu. Radnici spasilačke ekipe snimljeni su u pokušaju da izvuku putnike iz olupine koja je završila na boku, prekrivena polomljenim staklom i krhotinama nastalim probijanjem fasade upravne zgrade.

Model koji je bio uključen u ovu nesreću izgleda kao ET5 i opremljen je autonomnom vozačkom tehnologijom, prenosi China Morning Post. Brojni medijski izveštaji opisuju deo na koji je automobil pao kao test poligon, parking ili izložbeni prostor.

Čelnici kompanije Nio potvrdili su pokretanje istrage vezano za smrt ova dva čoveka i izvešće je u saradnji sa vladinim zvaničnika. U drugom Weibo postu, kompanija je istakla da je incident zapravo akcident koji nije izazvan problemom na vozilu.

Kako je glasila zvanična izjava kompanije Nio: „Naš brend sarađuje sa javnim službenicima policije i zajedno ćemo pokrenuti istragu i analizu onoga što je dovelo do ovog nesrećnog slučaja. Bazirano na analizi situacije na licu mesta inicijalno možemo potvrditi da ovaj akcident nije izazvan kvarom na vozilu. Strašno nam je žao što se ovo dogodilo i želimo da izrazimo svoje saučešće porodicama i prijateljima našeg kolege i saradnika koji su izgubili svoje živote. Takođe, sastavili smo tim koji će biti zadužen isključivo za pomoć porodicama“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group