Mehaničar uništio jedan od najskupljih kolekcionarskih primeraka na svetu

Ukoliko smatrate da ste nekada u životu imali loš dan na poslu, onda nikada niste doživeli šok koji je ovaj nesrećni čovek pretrpeo...

Ono što vidite na fotografijama u galeriji jeste predivni Ferrari Enzo, tačnije bio je Ferrari Enzo, koji vredi malo manje od tri miliona evra, da budemo precizni 2.990.800.00 €, tragično slupan i potpuno uništen osamnaestog januara. Čitav incident se odigrao u Barnu, gradu smeštenom jugoistočno od Amsterdama. Lokalni izvori navode da je ovaj jako, jako nesrećan čovek, odgovoran za udes, zapravo mehaničar dilera koji je servisirao i testirao ovu retku mašinu, a njegov život posle ovog incidenta definitivno više neće biti isti.

Hvala Bogu, nije ubio nikoga ovom prilikom i ostao je nepovređen, što je ipak najvažnije, ali je vozač prevezen u bolnicu za svaki slučaj radi pregleda. Sa druge strane, sve je ostalo na materijalnom, koje u suštini i nije bitno, ali ipak materijalna šteta koja je nastala tokom ovog nesrećnog događaja definitivno nije za poželeti nikome, nikada, posebno ne normalnim, svakodnevnim ljudima koji samo rade svoj posao.

Kako je jedan od očevidaca naveo: „Lokalno Ferrari predstavništvo nalazi se na oko dva kilometra udaljenosti od mesta nesreće. Ovo je automobil koji je klijent otkupio na aukciji i već se nalazio u njegovom vlasništvu. Vremenski uslovi su bili prilično loši i hladni, dok je temperatura bila možda svega nekoliko stepeni iznad nule. Automobil je samo sleteo sa puta i udario u stablo bočnim delom. On je udario putničkom stranom, a udarac je bio dovoljno jak kako bi čak i stablo drveta pretrpelo oštećenja. Zaista nisam siguran šta se ovde dogodilo, ali mislim da je on želeo da skrene desno i uputi se nazad ka dileru gde se automobil nalazio“.

Svi kolekcionari debelog džepa plakaće dugo zbog ovog gubitka, posebno zbog toga što je svega 400 Enzo modela napustilo fabriku kompanije Ferrari između 2002. i 2004. godine, koliko je trajala njihova proizvodna serija. Uprkos njihovoj ceni od 538.492,51€ prilikom lansiranja, modeli ove linije dobili su značajno na svojoj vrednosti tokom godina, sa ovim posebnim automobilom iz 2003., prodatim avgusta meseca prošle godine od strane aukcijske kuće RM Sotherby’s po ceni od koja nam automatski može naterati suze na oči.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group