Novi Rolls Royce Phantom VIII

Za ovaj model teško možemo reći da je nov, jer Rolls Royce Phantom predstavlja najstarije ime u industriji automobila… Zapravo, prvi model sa ovim imenom kreiran je 1925.godine. Skoro sto godina kasnije, 2018 Phantom predstavljen je danas, a on obeležava osmu generaciju ove serije, kao oda prošlosti koja definiše budućnost luksuza…

Rolls Royce svakako nije jedan od onih brendova koji svake godine imaju novi model – poslednji Phantom predstavljen je 2003 godine. Nazvan Phantom VII, taj model zamenio je verziju VI, koja je predstavljena čak trideset pet godina ranije. Phantom VII bio je veoma značajan za ovu marku, monumentalan i markantno svež.

Džajls Tejlor, direktor dizajna Rolls Royce Motor Cars od 2012.godine je čovek koji je odgovoran za kreiranje Phantom VIII modela, koji je najbolji do sada. Viđen pored svog prethodnika, jasno je da je on značajno moderniji. Njegova rešetka je više pozicionirana i integrisana je u ostatak šasije. Njegova dugačka hauba nema ukrase, farovi su novi i čitav njegov oblik je nekako nežniji. Ipak, on i dalje svojim prisustvom jasno stavlja do znanja da je u pitanju luksuzni sedan.

Arhitektura luksuza je način na koji Rolls Royce brend opisuje svoj Phantom VIII i njegovu aluminijumsku šasiju koja je lakša, ali rigidnija od konvencionalnih dizajna. Ona takođe ima suspenziju koja se samostalno niveliše i upravljanje na sva četiri točka, koje kreira magičnu vožnju, poput one na čarobnom ćilimu. Pdovi ovog modela pokriveni su vunom vrhunskog kvaliteta, tako da tu prestaje sva sličnost sa ćilimom koji smo prethodno pomenuli.

Novi 6.75 litarski V12 motor sa twin-turbochargerima ima više snage, ali smanjene emisije, razvijajući 563 KS. Brzina ovog novog modela je ograničena na 250 km/h, dok od nula do sto, on ubrzava za 5.3 sekunde uz pomoć osmostepenog Satellite Aided prenosa na zadnjim točkovima.

Dizajn vozačke kabine ovog modela je jednostavno besprekoran, u savršenom skladu sa ovim brendom, njihovim nasleđem i filozofijom. Takva prefinjena elegancija koju ovde možemo videti ne dostiže se lako, i predstavlja vrhunski kontrast ostalim takozvanim luksuznim automobilima, čiji putnici moraju upravljati brojnim komplikovanim kontrolama i podsistemima.

Rolls Royce brend uvek se pobrine da analogni sat bude najglasniji zvuk koji njihovi putnici mogu čuti u kabini, a kako kažu inženjeri ovog brenda, Phantom VIII je najtiši motorni automobil sveta. Njegovo mirno okruženje opremljeno je brojnim elektronskim opcijama koje vas služe a da ih to i ne pitate. Zar to nije pravi luksuz? Da li ste znali da u Rolls Royce automobilima nećete naići na sistem zabave koji nosi logo druge kompanije? Oni uvek dizajniraju svoj specifični sistem za svaki model pojedinačno.

U ovom modelu, nebo je bukvalno granica – njegov krov može biti opremljen Bespoke Option Skylight Headliner opcijom, koja koristi skoro 2.000 fiber-optičkih niti kako bi replikovala specifični nebeski dezen ili omiljeno sazvežđe svog vlasnika. Pored toga, koža vrhunskog kvaliteta prekriva skoro svaku površinu kabine. Drveni paneli dostupni u različitim završnim detaljima su pravi kontrast toplim prirodnim površinama.

Inače, najnovija opcija dostupna za Phantom VIII je Gallery, odnosno jedan panel stakla koji se proteže čitavom dužinom kontrolne i instrument table. Iza njega se nalaze komponente poput brzinomera i sata. Klijenti koji su zainteresovani za ovaj model Rollsa mogu odabrati umetnika sa kojim žele da sarađuju na enterijeru svog modela.

Na kraju, kada kažete besprekorni automobil, sigurno vam je Rolls Royce brend na umu, koji sa svojim dizajnerima i inženjerima kreira vrhunske automobile, praktično pravljene po meri. Rolls Royce automobili su definitivno definicija luksuzna, čemu svedoči i njihova cena. Novi Phantom VIII će se proizvoditi od idućeg proleća, sa cenom od oko 450.000 dolara.

Lux life

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group