Rolls-Royce Phantom Series II - nova ekspresija luksuza

Phantom zauzima neprikosnovenu poziciju na samom vrhu sveta luksuza...

Kao naš vrhunski proizvod, on predstavlja najbolje od najboljeg kada se radi o Rolls-Royce dizajnu, inžinjeringu i izradi, kao savršena mešavina vizije, kreativnosti, najfinijih materijala, umeća, strpljenja i preciznosti. Sa Phantom Series II modelom, održali smo i pažljivo zaštitili sve što naši klijenti vole vezano za ovaj superlativni komad luksuza; suptilna, ali značajna poboljšanja, reflektuju evoluciju njihovih ukus ai zahteva. Phantom se oduvek gledao kao ‘najbolji automobil sveta’, dok uz naše Bespoke opcije, on postaje najbolji automobil sveta svakog našeg klijenta”.

Rolls-Royce proizvodi uvek imaju dug životni vek, ultimativno postajući vanvremenske ekspresije dobrog ukusa, lepote i luksuzne perfekcije. Phantom okupira unikatnu, vrhunsku poziciju u ovom smislu, zahvaljujući svojoj vanvremenskoj eleganciji.

Osma generacija Rolls Royce Phantom modela predstavljena je 2017.godine. Kreirajući novu ekspresiju, Rolls-Royce dizajneri i inžinjeri vođeni su zahtevima klijenata, koji su od slavnog brenda tražili da ne pravi bilo kakve velike promene na ovom već ikoničnom automobilu. Kao odgovor zahtevima klijenata, samo sitni dizajnerski detalji, ulepšanja i adaptacije su inkorporirani na novom modelu. Suština nije bila u onome što se menja, već u onome što treba sačuvati i zaštititi.

Nova ekspresija

Najočiglednija i najvažnija osobina Phantom modela koja će biti zadržana jeste njegovo snažno prisustvo, koje je dodatno pojačano novom poliranom horizontalnom linijom između dnevnih svetla, iznad Pantheon rešetke. Zahvaljujući ovim novitetima, Phantom je dobio moderniji i asertivniji izgled, koji reflektuje njegov karakter fokusiran na iskustvo vožnje.

Suptilne geometrijske promene Pantheon rešetke učinile su RR oznaku i Spirit of Ecstasy maskotu još izraženijim gledano s prednje strane. Sama rešetka je sada osvetljena, što je po prvi put predstavljeno na Ghost modelu. Farovi su finiširani delikatnim laserski sečenim detaljima, stvaraju vizuelnu konekciju sa Starlight nebom u enterijeru putničke kabine, dodajući još jedan faktor iznenađenja i lepote ovom modelu.

Profil Phantom modela zadržava čuveni Rolls-Royce kratki prednji i duži zadnji ispust, dugačku bazu točkova i široki C stup, koji daje dodatnu privatnost putnicima. Silueta je zadržala elegantne ključne linije koje idu od Spirit of Ecstasy prema zadnjem delu automobila. ‘Split-belt’ linija počinje na prednjem braniku i nežno se uvija prema zadnjim vratima, naglašavajući savršene proporcije, pre nego što se graciozno spusti prema zadnjim farovima.

Dalje, profil je poboljšan novim kompletom točkova – 3D modelirani točkovi od nerđajućeg čelika sa trougaonim gledištima se mogu kupiti sa poliranim ili delimično poliranim završnim detaljima. Alternativno, Phantom može dobiti i zaista elegantne disk točkove, koji nas podsećaju na romantiku automobila iz dvadesetih godina prošlog veka, a dostupni su u verzijama od poliranog nerđajućeg čelika i sa detaljima koji su crno lakirani.

Odgovarajući klijentima koji su prethodno tražili mračnije okruženje hromirane rešetke, crne detalje haube, okvir za vetrobran i završne obloge bočnih okvira, Rolls-Royce je i te opcije uključio u ponudu. Ova estetika sada omogućava slavnom brendu da transformiše Phantom u blistavo svetlu ili veličanstveno mračnu verziju.

Raskošni i dekadentni enterijer ovog modela ostao je skoro pa sasvim nepromenjen. Volan je postao nešto deblji, dajući savršen kontakt i osećaj vozaču.

Phantom i Phantom Extended poseduju svoje sopstvene karakteristike, predstavljajući dva različita gledišta moći. Phantom je sada popularan kod klijenata koji žele da se nađu na mestu vozača, a kojih je sve više. Ukoliko pripadate onima koji žele da komanduju sa zadnjeg sedišta, Phantom Extended nudi definitivno i ultra-luksuzno iskustvo uživanja dok vas neko drugi vozi.

Rolls-Royce Connected

Sada, Phantom uključuje debi Rolls-Royce Connected opcije, što vlasnicima omogućava slanje adrese direktno motoru putem Whispers, Rolls-Royce aplikacije za privatne članove, omogućavajući neometanu navigaciju do događaja, restorana, prodajnih mesta ili čak do samog doma Rolls-Royce brenda.

‘Rolls-Royce Connected’ takođe prikazuje lokaciju automobila, bezbednosni status i trenutni ‘zdravstveni’ status putem Whispers aplikacije; dodirom na jedno dugme, vlasnici mogu kontaktirati svoje odabrano predstavništvo Rolls-Royce brenda u slučaju potrebe za servisom ili informacijama vezanim za svoj automobil.

Stubovi luksuza

Kao vrhunski proizvod brenda, Phantom privlači najelitnije Rolls-Royce klijente. Ostvareni i uspešni, u vrhu svojih polja i često pred budnim očima javnosti, oni su odlučni i zahtevni ljudi, koji znaju šta žele. Nije nikakva slučajnost što Phantom privlači najambicioznije i najizazovnije Bespoke personalizacije ikada kreirane u okviru ovog brenda.

Kreacije koje na taj način nastanu – pri čemu je svaka remek delo na svoj način – ilustruju širu istinu: od svog začetka, Phantom je oduvek bio ono što njegov vlasnik od njega želi; ne samo ‘najbolji automobil sveta’, već najbolji automobil sveta svog vlasnika.

Ne postoji tipični Phantom klijent. Govoreći o ‘stubovima luksuza’, klijenti koji se odlučuju za Phantom mogu biti stariji ili mlađi, moderni ili tradicionalni, samoostvareni ili naslednici velikih imperija. Njihovi automobili reflektuju njihov spektar interesovanja i uticaja. Sa jedne strane, Phantom preuzima submisivnu, skoro buntovničku ulogu, mladalačku, dinamičnu i izazovnu. Sa druge, on se transformiše u odu grandioznosti luksuza i vanvremenske lepote.

Izazov Rolls-Royce Bespoke Collective jeste da sve ove karakteristike i želje klijenata smesti u jedan vrhunski, finalni proizvod. Osma generacija Phantom modela je stoga namerno dizajnirana kao ‘prazno platno’ nudeći raznolike opcije personalizacije, koje će mu omogućiti da postane šta god njegov vlasnik želi, kao prava, istinska refleksija individualnog stila i karaktera.

Phantom Platino – povratak prefinjenih tekstila

Kako bi obeležili predstavljanje Phantom Series II modela i ilustrovali Rolls-Royce Bespoke sposobnosti, slavni brend je kreirao novo Bespoke remek delo, Phantom Platino, nazvan po srebrno-belom finišu poželjnog i dragocenog metala, platine.

Phantom Platino nastavlja Rolls-Royce istraživanje tekstilnih enterijera, odnosno priču koja je započeta 2015.godine, lansiranjem Serenity, Bespoke Phantom modela koji je sadržao enterijer okarakterisan ručno oslikanom svilom. Obeležavajući sledeći korak u ovom značajnom putovanju, Phantom Platino uvodi nove materijale u priču. Oslanjajući se na formativne dane ovog brenda, prednja sedišta Phantom Platino finiširana su Rolls-Royce kožom, dok su zadnja tapacirana tekstilom. Predivni ton-na-ton enterijer Platino modela postignut je kombinovanjem dva različita materijala – jednog koji je kreiran u Italiji i drugog koji je dobijen od vlakana bambusa.

Oba materijala dele originalni repetitivni dezen baziran na apstraktnoj interpretaciji Spirit of Ecstasy. U svilenkastoj teksturi, dezen je manji i tkan kako bi kreirao vizuelno stimulišući izgled. Takođe, on se pojavljuje i u Phantom Gallery, kao i na ključnim delovima, kao što su naslon za ruke i centralna konzola. Tkanina kreirana od bambusa dobila je vez većih ikona, predstavljajući interesatni dezen. Ovaj otporniji materijal pronalazi svoje mesto na nižim elementima enterijera.

Najveće platno u Phantom modelu jeste Starlight Headliner. U unikatnom dizajnu koji je kreiran posebno za Rolls-Royce Platino, zvezde su postavljene tako da pogled odvlače prema zadnjem delu automobila, sa šarmantnim zvezdama padalicama koje prate dezen očaravajućeg luka.

Kako je Torsten Muler-Otvos, CEO Rolls-Royce Motor Cars izjavio: “Mi smo akutno svesni koliko naši klijenti cene i vole svoje Phantom automobile. Oni su mislili da Phantom modeli koje su odabrali ne mogu biti bolji. I dok mi poštujemo to stanovište, verujemo da je potraga za apsolutnom perfekcijom neprestana, ali suptilna i nežna.

Promene koje smo napravili na novoj Phantom Series II su promišljene i besprekorno izvedene. Kako je ser Henri Rols jednom izjavio: “Male stvari sačinjavaju savršenost, ali savršenost nije nimalo mala stvar”.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group