Šta Džeremi Klarkson misli o Tesla kompaniji i električnim automobilima

Klarkson je 2008. godine dobio tužbu od Elona Maska jer je iskritikovao tadašnji Tesla automobil koji po Klarksonovom mišljenu nije bio baš dobar...

Džeremi Klarkson je defnitivno jedan od najpoznatijih voditelja na svetu, a njegove automobilske emisije postale su legendarne. Iako je prestao da radi na BBC televiziji, Klarkson je sa svojim kolegama, Hamondom I Mejom pokrenuo svoju auto emisiju koja se zove “Grand Tour”.

Iako je Klarkson “oldschool” vozač koji obožava stare automobile bez mnogo elektronike, on je ovoga puta dao svoje iskreno mišljenje o električnim auotmobilima, a naročito Tesla automobilima.

“2008. godine sam testirao prvi Tesla automobil i Elon Musk me je tužio zbog toga i izgubio. BIla je to teška kritika, ali pravična i on to sam zna. Tadašnji Tesla je imao mnogo mana i zaista mi se nije sviđao, ali Tesla Roadster 2020 je zaista druga priča. Ovaj automobil izgleda sjajno i vozi se sjajno. Ima stvari koje bih promenio, ali u globalu, ovaj automobil je odličan i zaista pruža neverovatne mogućnosti. Siguran sam da će električni automobili biti naša budućnost i da će svet biti bolje i čistije mesto. Što se tiče pogona, uopšte mi ne smeta da automobili idu na električan pogon,sve dok su efikasni, brzi i zabavni”, rekao je Klarkson.

Elon Musk se nije oglasio, ali smo sigurni da će mu prijati reči hvale od automobilskog stručnjaka kakav je Džeremi Klarkson.

Foto: Pinterest

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group