Tesla pod istragom zbog omogućavanja igranja igrica tokom vožnje

Problemi kompanije Tesla nikako da prestanu da se gomilaju, a od pre nekoliko dana više od 580.000 njenih automobila nalazi se pod istragom zbog navoda da vozači mogu igrati video igrice na prednjem centralnom displeju osetljivom na dodir dok su njihovi modeli u pokretu...

Office of Defects Investigation (ODI) odeljenje američke National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) agencije, otvorilo je istragu nakon što su se pojavili brojni navodi da je gejmplej opcija u Tesla automobilima i dalje omogućena vozačima na prednjoj strani čak i kada je vozilo u pokretu. „Ova funkcionalnost, koja se odnosi na „Passenger Play“ sistem, može potpuno poremetiti pažnju vozača i povećati rizike koji dovode do udesa“, izjavili su iz agencije.

ODI navodi da je ova opcija omogućena još decembra meseca prošle godine u “Passenger Play” informativno-zabavnim sistemima i vozilima koja su njima opremljena, a pre ovog datuma bila je dostupna samo za putnike kada je automobil parkiran. ODI otkriva da će potpuno oceniti sve aspekte ove karakteristike, uključujući njenu frekventnost i upotrebne scenarije Tesla Passenger Play sistema.

Pod istragom se nalaze modeli iz serija S, 3, X i Y automobila, kreiranih od 2017. do 2022. godine, na koje ova karateristika utiče. Istraga je otvorena za petama izveštaja The New York Times publikacije i tvrdnji o lažiranju testova autonomnog sistema kompanije, iznesenih početkom ovog meseca, što je ujedno glavni razlog za postavljanje akcenta na ovaj veliki problem.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group