Fun - Gaming

PlayStation 5 se neće pregrevati

Makar tako kažu njegovi kreatori...

Prethodne Sony konzole su imale problem sa pregrevanjem i ako ste zahtevne igre igrali više od nekoliko sati, postojala je mogućnost da se konzola isključi zbog visokih temperatura. Međutim, kompanija Sony kaže da to sada neće biti slućaj i da će PS5 moći da radi ekstremno dug vremenski period bez gašenja.

Kreatori konzole kažu da se u njoj nalaze čak 3 senzora za temperaturu koji će upravljati sa nekoliko ventilatora koji će imati zadatak da je hlade. Takođe je napomenuto da će svaka igra imati posebnu “FAN” optimizaciju, što znači da će se konzola drugačije ponašati prema određenim igrama.

To je urađeno iz razloga jer su neke igre zahtevnije od drugih, pa zahtevaju bolje i jače hlađenje. Takve igre imaće FAN optimizaciju i aktiviraće posebne modove za hlađenje, koji neće dozvoliti da se konzola nikada pregreje.

Gejmeri se pitaju koliko će nova konzola praviti buke, jer se boje da će ovakve optimizacije biti glasne, ali kreatori PS5 konzole kažu da će ona biti gotovo nečujna.

V.P.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group