Ugašena najveća operacija čit kodova na svetu-zaplenjeno preko 46 miliona dolara

Kineska vlada i gejmerski gigant, kompanija Tencent - poznata po vlasništvu nad Riot Games studiom, zaduženim za proizvodnju League of Legends i Teamfight Tactics naslova - udružili su snage kako bi razbili prsten prevaranata i gejm čitera, što je vodilo do zatvaranja najveće čit operacije na svetu...

BBC je izneo da je sedamnaest čit kodova uništeno i deset ljudi uhapšeno od strane lokalnih vlasti 31. marta, što je usledilo kao rezultat gašenja operacije “Chicken Drumstick”, koja je prodavala čit kodove na sajtu kupcima širom sveta.

Dok su pretplate na satu varirale od 10 dolara dnevno do 200 mesečno, vlasti su bile u mogućnosti da zaplene i veoma veliku količinu novca iz ove operacije, u cifri koja približno iznosi oko 46 miliona, uključujući i flotu luksuznih automobila kao što su Lamborgini, McLaren i Ferrari.

Ova organizacija zaradila je 76 miliona dolara od pretplata baziranih na čit programu pre nego što je ugašena, obezbeđujući igračima čit kodove za igre kao što su Overwatch i Call of Duty Mobile. Sverastući broj e-turnira sa visokim nagradama i masovna stvaranja čit kodova, donose mogućnosti narušavanja integriteta fer pleja.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group