Fun - Muzika i film

Netflix predstavlja dokumentarac o legendarnom Peleu

Novi dokumentarac Pele kompanije Netflix, predstaviće publici životni put fudbalske legende, od njegovih tinejdžerskih dana u Brazilu, do internacionalno priznatog sportstiste...

Kao profesionalni igrač sa 16 godina, Pele će u nastavku karijere osvojiti tri Svetska prvenstva u fudbalu, osvajajući srca publike širom sveta i postajući nacionalni heroj, uprkos teškoj političkoj situaciji u njegovoj zemlji.

Peleovo pravo ime je Edson Arantes do Nascimento i zvanično se povukao iz fudbala 1977. godine, sa više od 35.000 gledalaca koji su prisustvovali njegovoj poslednjoj utakmici u Protlandu avgusta meseca. Iako više nije bio na terenu, Pele je ostao ključna figura sveta fudbala narednih godina, dobijajući nekoliko nagrada za životno delo, postajući sportski komentator i analitičar na TV i radio stanicama. Tokom početka novog milenijuma, legendarni fudbaler bio je upleten u jedan skandal, nakon što je njegov poslovni partner uhvaćen u proneveri četiri miliona dolara.

Najveći deo Peleovog uspeha nakon fudbalske karijere zasniva se na sponzorstvima, sa poznatim podvigom u kome je njegovo ime bilo povezano sa patikama tokom Svetskog šampionata 1970. godine i kada je zaslugom brenda Puma zaradio velikih 120.000 dolara. Bivši fudbaler je nedavno imao više zdravstvenih problema, uključujući i komplikacije nastale nakon operacije kuka, februara meseca prošle godine.

Međutim, sudeći prema nedavnim aktivnostima na društvenim mrežama, deluje da je legendarni Pele u odličnom stanju. “Kakav neverovatan osećaj!”, izjavio je Pele u poslednjem Instagram postu, osvrćući se na temu najnovijeg Netflix izdanja. “Postoje brojne uspomene, drugarstva i priče koje moram podeliti. Radujem se što će veliki broj ljudi konačno imati priliku da pogleda dokumentarac o mom životnom putovanju.”

N.Đ.

Izvor: Men’s Health

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group