Prava uloga za genijalnog Kristofera Vokena u nastavku Dine

Legendarni glumac Kristofer Voken pridružiće se Timotiju Šalameu i Zendeji u Dune: Part Two naslovu, režisera Denisa Viljanueve, kao Šadam IV, Padišah car Poznatog univerzuma...

Vokenov lik upotpunjuje čitavu plejadu karaktera za drugi deo Viljenuevove adaptacije kultne naučno-fantastične novele Frenka Herberta. On će se pridružiti Florens Pag, koja glumi carevu ćerku, princezu Irulan, Ostinu Batleru koji će se naći iza lika Fejd-Rauta Harkonena, pretpostavljenog naslednika Harkonen dinastije.

Priča se nastavlja tamo gde je prvi deo stao, sa Polom Atridom koji se bori pokraj Frimena kako bi oslobodio pustinjsku planetu Arakis iz kandži Kuće Harkonena.

Voken će igrati vladara poznatog univerzuma koji je inicijalno šalje Atridovu porodicu na Arakis kako bi izazvao pad dinastije. U ovim uslovima, on i baron terorišu čitavu populaciju i naporno rade kako bi ugušili pobudu. Hoze Ferer je igrao ovu ulogu u adaptaciji Dejvida Linča iz 1998. godine.

Sudeći prema THR mreži, snimanje je zakazano sa početkom ovog leta u Budimpešti, sa Viljenuevom u ulozi režisera. Ovaj čovek se takođe nalazi i iza scenarija za Jon Spaihts naslova, dok će za produkciju biti zaduženi Meri Parent, Vilanueva, Kejl Bojter i Tanja Lapointe.  Dune: Part Two će stići u bioskope 20.oktobra sledeće godine.

Voken je među brojnim velikim ulogama, dobio i Oskara za najboljeg glumca za svoje performanse u The Dear Hunter naslovu iz 1978. godine, okitivši se još jednom nominacijom za rad u Spilbergovom filmu Catch Me If You Can.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group