Ruske filmadžije danas odlaze u svemir

Dvoje ljudi, glavna ženska uloga i režiser pionirskog naslova, koji će postati prvi dugometražni naučno-fantastični film sniman u svemiru, petog oktobra imaju zakazano poletanje do Međunarodne svemirske stanice...

The Challenge predstavlja naslov filma koji se zasniva liku dame hirurga koja se našla izolovana na Međunarodnoj svemirskoj stanici i njenim velikim naporima prilikom spašavanja života kosmonauta. Dosadašnji plan zasniva se na lansiranju šatla koji će odvesti glumicu Jukiju Peresild, koja igra ulogu doktora i režisera Klima Šipenka, na ruski deo Međunarodne svemirske stanice, u okviru misije koja će trajati deset dana.

Na svemirskoj stanici se očekuje da Peresildova, koja nema nikakvih pravih iskustava boravka u svemiru, prenese sav užas, izazove i iskustva koje svakodnevni ljudi doživljavaju prilikom iznenadnog putovanja u svemir. Improvizovana misija će takođe dovesti Rusiju u prednost ispred Amerike, kada je reč o ciljevima ovih zemalja vezanih za snimanje filmova u orbiti, ali za sada nije jasno da li je motivacija za ovu misiju došla baš iz ovog razloga.

Pojavljivanje na pravoj svemirskoj stanici u filmu sigurno će kreirati daleko autentičniji portret života u orbiti u poređenju sa ostalim naučno-fantastičnim filmovima, ali kako ekspert za svemirske studije sa Flinders Univerziteta, Alis Gorman navodi, postoje određeni elementi ovog filma koji zaista pomeraju granice prave nauke.

Kako doktor navodi, karakter koga igra Peresildova moraće da odradi hirurški zahvat, što je do sada rađeno samo na životinjama radi eksperimentisanja tokom boravka u orbiti. Za sada nije jasno kako će postavka fikcione hirurške procedure izgledati, niti to da li će ove scene biti snimljene na svemirskoj stanici ili na setu ovde na Zemlji, ali će svakako biti veoma interesantno videti na koji će se način medicina uklopiti sa pravim potrebama snimanja u svemiru.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group