Sledeće godine startuje snimanje serije Alien

Prošle godine je objavljeno da Noa Houli, tvorac TV serija Fargo i Legion, startuje sa radom na prvoj Alien seriji za kompaniju FX...

U intervjuu objavljenom u Vanity Fair prošlog četvrtka, Houli je izjavio da već radi na pisanju prva dva scenarija i da se nada da će ih pretvoriti u epizode do sledećeg proleća. Hauli je takođe izjavio da se nova priča neće centrirati oko standardne Alien franšize, tačnije njenog protagoniste Elen Ripli.

"Ovo neće biti Riplijeva priča", dodao je režiser i scenarista. "Ona je jedan od najboljih karaktera svih vremena, ali ja smatram da je njena priča ispričana perfektno i ne želim da se poigravam sa njom. Ovo je priča postavljena na Zemlji, takođe. Alien filmovi su uvek vezani za neka zatvorena okruženja, zatvore, brodove. Smatram da bi bilo interesantnije otvoriti čitav scenario malo, radi stvaranja nekontrolisanog osećaja i daleko neposrednijeg okruženje."

Franšiza je pozanta po svojim zapletima vezanim za nesrećne putnike kroz svemir koji se susreću sa ksenomorfnom rasom, a uprkos tome što će ova tema i dalje ostati u određenoj vezi sa novim FX serijama, Houli želi da donese potpuno novi pristup renomiranoj priči.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group