Advokat sa bivšim klijentom organizovao sopstveno ubistvo

Jedan čovek organizovao je svoje ubistvo kako bi njegov sin mogao dobiti deset miliona dolara od njegovog životnog osiguranja...

NBC News mreža iznela je da je Aleks Murdo, iz Južne Karoline, uspeo da preživi pucnjavu, koja se dogodila četvrtog septembra, nakon što je pretrpeo samo površinske rane. Sudeći prema pedeset i tri godine starom advokatu, Ričardu Horpotlianu, ovaj čovek je oboleo od depresije nakon smrti svog sina i žene ranije ove godine i u ovo vreme je pokušaovao da se skine sa opijata.

On je navodno verovao da njegova polisa osiguranja ne poseduje klauzulu vezanu za samoubistva, što ga je navelo da unajmi plaćenog ubicu koji je trebalo da mu prekrati život tokom iscenirane krađe automobila.

Advokat je izjavio kako je njegov klijent samo pokušao da zaštiti svog jedinog preostalog sina, dok su u svojoj zvaničnoj izjavi, on i Džim Grifin, koji je takođe bio u advokatskom timu gospodina Murdoa, dodali da je ovako organizovano ubistvo/samoubistvo predstavljalo jedinu opciju. Međutim, oni sada tvrde da gospodin Murdo sada shvata da to nije istina i želi da sarađuje sa policijom.

Policija Južne Karoline potvrdila je da je Kurtis Edvard Smit uhapšen po brojnim optužnicama, uključujući pomaganje u samoubistvu, upiranje i pokazivanje vatrenog oružja, prevaru u osiguranju i zbog učestvovanja u zavereništvu zarad prevare u osiguranju.

Sudeći prema izveštajima, šezdesetjednogodišnji muškarac bio je klijent advokata Murdoa tokom 2013. godine, kada ga je branio u slučaju prekoračenja brzine. Dokumentacija dokazuje da je Murdo obezbedio Smitu pištolj, zajedno sa njim razvijajući dalji plan o njegovom samoubistvu, priznajući da on želi da nestane kako bi njegov sin dobio novac nakon njegove smrti.

Harpotlian je za NBC News izjavio da njegov klijent sarađuje sa policijom i da je upravo on njih kontaktirao jer nije želeo da troši policijske resurse na ovo, kada oni mogu da se fokusiraju na istragu ubistva njegovog drugog sina i žene.

Margaret i Pol su pronađeni mrtvi prethodnog leta u blizini odgajivačnice pasa na njihovom porodičnom posedu i lovištu, zapadno od grada Čarlstona. Sudeći prema izveštajima, inspektori veruju da su majka i sin ubijeni. Harpotlian tvrdi da njeov klijent žali zbog svega i da sada očekuje da će ga policija teretiti zbog pokušaja sceniranja svog ubistva.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group