Ako pušite nargilu evo šta vam se može desiti!

Sve je veći broj osoba koji se opuštaju uz nargilu...

Nargile postaju sve popularnije i sve je više prodavnica koje prodaju male nargile za kućnu upotrebu. Mladi u sve većem proju korsite nargilu kao spravicu za opuštanje pomoću koje uživaju u različtim ukusima i aromama. Tako je nastao i trend koji se naziva „Vaping“ gde se mladi takmiče ko će najbolje da ispusti dim iz nargile i ko može da napravi kreacije od dima.

Iako je svima jasno da je nargila sjajna za provod i druženje, postavlja se pitanje da li je ona zdrava. Mnogi tvrde da je nargila zdravija od cigareta i da ne škodi mnogo telu ako se ne koristi često, ali naučna istraživanja pokazuju da nargila nije baš tako bezbedna.

Pušači koji su koristili nargilu su na rezultatima imali 70% više nikotina nego kada su samo pušili cigare, što pokazuje da nargila sadrži ogromne količine nikotina koje nisu ni malo bezbedne.Veliku ulogu igra i način uvlačenja dima, jer dok pušite uvlačite cigarete, ne vulačite toliko dima, dok iz nargile uvlačite više dima nego kiseonika i tako pluća više opterećujete i oštećujete. Istraživanja su takođe pokazala da se nikotin iz nargile teže izbacuje iz organizma i da oni koji nargilu koriste često imaju ogrone šanse da dobiju rak respirarotnih organa, od kojih su najčešći rak grla i pluća.

Čak je dokazano i to da nikotin ostaje u telu nekoliko dana nakon pušenja nargile, što nikako nije dobro. Oni koji puše cigarete nipošto ne bi smeli da puše i nargilu, jer će tako svoja pluća zaista oštetiti. Nepušači mogu s vremena na vreme probati nargilu, ali pauza imzeđu pušenja mora da bude baš velika, mada i njima savetujemo da to ne rade, jer će njihova pluća biti u prilično velikom šoku kada odjednom unesu toliku količinu dima i nikotina.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group