Brutalni superautomobil kreiran od LEGO kockica u punoj veličini

LEGO Technic divizija poznata je po neverovatno detaljnim kreacijama, a možemo slobodno reći da su ovoga puta prevazišli sami sebe, kreirajući Lamborghini Sian model u punim dimenzijama, na osnovu skaliranog modela koji već imaju u svojoj ponudi…

Ova kreacija je jednostavno savršena, a cifre koje je opisuju su zaista neverovatne – preko 400.000 LEGO Technic delova je korišćeno za stvaranje ovog modela, koji se sastoji od 154 različita tipa LEGO Technic elementa i 20 koji su izliveni ekskluzivno za njega.

Od razvoja do konstrukcije, LEGO tim je proveo 8.660 sati marljivo planirajući završni rezultat, koji je najblaže rečeno zapanjujući. Nijedan detalj na njemu nije preskočen – sa dužinom od 4.980 mm, širinom od 2.101 mm i visinom od 1.133 mm, model je težak 2.200 kilograma i sadrži realne detalje poput prvog premaza sa efektom četke, koji je kreirao zvanični farbar Lamborghini brenda.  

Gledano sa unutrašnje strane, sve je konstruisano deo po deo, od volana koji na sebi nosi Lamborghini i italijansku zastavu, pa sve do trkačkih sedišta i intrigantne kontrolne table. Lena Diksen, stariji potpredsednik Proizvoda i marketinga LEGO Grupe, izjavila je: “Naši dizajneri obožavaju izazove, pa možete i sami zamisliti njihovo oduševljenje kada smo pred njih postavili ovaj zadatak! Jedva su dočekali da se pozabave njime, i naši neverovatni dizajneri i inžinjeri iz naše radionice, pomerajući granice mogućeg. Kreativnost koju omogućava LEGO Technic sistem omogućila im je da stvore ovaj model koji odgovara izuzetnosti dizajna Lamborghini Sian FKP 37”.

Kreativne napore ovog tima finišira LEGO Technic virtuelni simulator, koji vas stavlja na vozačko sedište Siana. Prelistajte galeriju iznad teksta i opustite se u simulatoru koji možete pronaći na LINKU.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group