Fun - Zanimljivosti

Da li perete vaše četkice za zube?

Istraživanja su pokazala da se na četkicama za zube mogu stvoriti opasne bakterije...

Sigurni smo da i vi držite vaše ćetkice za zube u vašim kupatilskim ormarićima ili u čašama na lavabou, ali najnovija sitraživanja su pokazala da se u kupatilu može nalaziti ogroman broj bakterija koje mogu završiti i na vašim četkicama za zube.

Najveći problemi javljaju se kod četkica koje stoje u blizini WC šolja. Kada ispirate šolju, voda prska i čestice bakterija lansiraju se u vazduh i tako mogu doći do vaše četkice. Pošto su četkice za zube često mokre i vlažne, bakterije se lako razmnožavaju i mogu napraviti kolonije na dlakama četkice koje vi nećete ni primetiti, a sledećim pranjem zuba ćete ih uneti u usta.

Zato to doktori savetuju da jednom nedeljno perete vaše četkice za zube.

Četkice potopite u antibakterijski rastvor sa alkoholom, ostavite ih nekoliko minuta, a zatim ih isperite. Možete ih prati u standardnom rastvoru za ispiranje usta, jer je on odličan za ubijanje bakterija. Takođe, doktori predlažu da vaše četkice dobro osušite ubrusom ili toalet papirom, i da ih držite na pokrivenim mestima, kako bi sprečili što manje bakterija da dođu u kontakt sa njima. Poklopci za četkice takođe nisu lošas tvar i možete ih kupiti u većini komzmetičnih radnji i apotekama.

Ako ovo budete radili, onda će vaša usta biti mnogo čistijia, a vi ćete biti zdraviji i nećete se razboleti.

Foto: Pixabay

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group