Fun - Zanimljivosti

Dinosaurusi bi i dalje dominirali planetom da nije bilo asteroida

Naučnici su se složili da bi antički reptili i dalje bili dominanta životna vrsta i da bi naš opstanak bio pod znakom pitanja da su oni preživeli apokalipsu koja ih je istrebila...

Pre 66 miliona godina, asteroid je udario u našu planetu i dovao do toga da 99% ogromnih reptila koji su tada dominirali izumre. Ove hladnokrvne životinje nisu uspele da se dovoljno brzo prilagode apokaliptičnim promenama, pa su jedna po jedna nestajale.Iako danas možemo videti neke preživele potomke dinosaurusa, ova dominantna vrsta životinja nikada se više neće vratiti.

Posle njihove vladavine, tron su preuzeli sisari, a sada smo mi pravi gospodari ove planete, jer smo na vrhu lanca ishrane i jer krojimo površinu Zemlje po našim potrebama.

Međutim, Šta bi bilo da asteroida nije bilo? Naučnici samtraju da bi dinosaurusi defintivno preživeli i da bi danas imali velikih problema. Iako smo uspeli da se izborimo sa životinjama koje nas okružuju, sa dinosaurusima bi bili u velikom problemu, jer bi nas oni lovili.

Naučnici smatraju da čovek ne bi evoluirao u ono što je danas, jer jednostanvo ne bi mogao od napada dinosaurusa koji bi stalno vršili pritisak na nas.

„Bili bismo samo hrana, ne bismo mogli da se razvijamo kao što smo to sada uradili i samo bismo brinuli o našem opstanku. Naš mozak bi sigurno evoluirao i sigurno bismo došli do određenih koncepta društva i jezika, ali sumnjam da bismo imali ovakvu tehnologiju i metropole da dinosaurusi još uvek hodaju među nama“, rekao je jedan od naučnika.

Dakle, Asteroid koji je umalo uništio život na planeti, doveo je do stvaranja najpametnijih bića koja pomeraju granice očekivanog. Međutim, šta bi se desilo da ponovo neki asteroid udari i nas izbriše sa planete. Da li bi se pojavila neka naprednija rasa, ili inteligentnog života na Zemlji više ne bi bilo?

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group