Fun - Zanimljivosti

Džejms Dinov menjač iz kobnog Porsche 550 modela prodat po šestocifrenoj sumi

Menjač ikoničnog Porsche 550 modela glumca i velikog obožavaoca automobila, Džejmsa Dina, prodat je na aukciji za neverovatnih 382.000 dolara...

Listovan od strane aukcijske kuće Bring A Trailer pre nekoliko nedelja, deo koji vidite predstavlja originalni segment koji je bio u Dinovom 550 Spyder modelu, poznatijem kao Little Bastard. Ovaj menjač prodat je na postolju sa osovinama, rukavcima osovine, setom doboš kočnica i starterom.

Din je vozio ovaj popularni Porsche model u brdima iznad Los Anđelesa kobnog tridesetog septembra 1955. godine, kada je izgubio svoj život u teškoj saobraćajnoj nesreći i sudaru sa Ford Tudor modelom, putujući na trkački događaj. Ono što je ostalo od 550 Spyder modela prodato je od strane glumčevog osiguravajućeg društva drugom trkaču iz Južne Kalifornije i u jednom momentu menjač je odvojen sa vozila i smešten u skladište, gde je ostao nekoliko decenija. Marta prošle godine, jedan čovek je otkupio ovaj deo automobilske istorije.

Serijski broj menjača potvrđuje da je bio postavljen u Porsche 550 Spyder modelu sa šasijskim brojem 550-0055 i motorom broja 90 059, automobilu koji je bio u vlasništvu Džejmsa dina, sa adresom njegovog doma u kalifornijskom Šerman Ouksu.

Kako je poznato, Warner Brothers kuća zabranila je Džejmsu Dinu da učestvuje u auto trkama tokom snimanja Giant naslova 1955. godine. Kako se snimanje filma završavalo, on je kupio 550 Spyder model, 21. septembra 1955, a u njemu je nažalost i poginuo svega devet dana kasnije.

Za sada nikome nije jasno šta će čovek sa najboljom ponudom uraditi sa ovim menjačem, ali će on najverovatnije biti postavljen kao poseban eksponat, a možda će biti čuvan kao buduća investicija.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group