Feministkinje otkrile zbog čega ne briju dlake

Sve je više žena koje se ne briju...

Oduvek je važilo da su žene te koje se briju i koje imanu manje dlaka na telu od muškaraca. Međutim u 21. veku, ova pravila se menjaju i situacija kao da se sada okrenula. Muškarci odlaze na sve češće depilacije, dok žene puštaju dlake i izbegavaju brijače.

Feministkinje su rekle da je glavni razlog zbog kojeg odbijaju da se briju ravnopravnost i da ne žele da žene budu te koje moraju stalno da se podvrgavaju pravilima lepote. Ove žene su rekle da im je muka što moraju da se briju, jer društvo to od njih traži. „Muškarci ne moraju da se briju ako neće, pa smo odlučili da i mi to ne radimo ako nam se ne radi“, rekla je jedna od devojaka.

Međutim, one su navele i druge razloge zbog kojih dobijaju da se briju.

Feministkinje kažu da im je dodta gadne i peckave iritacije koja dolazi podle brijanja, tako da puštanjem dlaka ovu neprijatnost izbegavaju. Takođe su dodale da su dlake zdrav i prirodan način pomoću kojeg se naša koža brani od spoljašnjih uticaja i kada na našem telu nemamo dlake, tada koža postaje osetljiva i bakterije lakše dospevaju u naš organizam.

Na kraju, žene su objasnile da dlake na telu povećavaju i uticaj feromona, koji su ključni u seksualnom prilvačenju i koji u prirodi imaju i te kako veliki uticaj.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group