Gangsterska sapunica - Sudija uhvaćen u aferi sa ubicom policajca

Latinoamerička krv često proključa, dok je jedna dama u ulozi argentinskog sudije nedavno zgranula javnost zbog video snimka na kome se vidi kako u zatvoru razmenjuje telesne tečnosti sa osuđivanim ubicom...

Ljubav ne poznaje granice i srce želi što je njemu drago, a to je potvrdila i sudija Mariel Suarez, koja je tokom svoje posete Kristianu Mai Bastosu u Provicial kaznenoj ustanovi - u kojoj se on nalazi još od 2009. godine zbog ubistva policajca Leandra Robertsa - potpuno razotkrivena u svojoj neobičnoj i zabranjenoj romansi.

Suarezova je bila jedini član sudijskog tima koji je u Bastosovom slučaju glasao protiv doživotne robije, koju je uprkos tome on dobio prošle godine, obrazlažući svoju odluku time da bi on trebalo da dobije nižu kaznu zbog istine koju je izneo tokom davanja svog iskaza. Ona je potom izjavila kako piše knjigu o jednom zatvoreniku, sa kojim uživa u čaju tokom njenih poseta.

Kada su stvari postale prilično čudne, nastao je i snimak iz zatvora koji predstavlja ovo dvoje ljubavnika sa dve strane zakona u smisleno bliskom i intimnom susretu, posle kog Suarezova ipak insistira na tome da nije bilo ljubljenja i da joj je Bastos ustvari prišao blizu kako bi izbegao da neko ko potencijalno prisluškuje čuje bilo šta značajno iz njihovog razgovora.

Sudija tvrdi da ona nema nikakvu sentimentalnu vezu sa ovim zatvorenikom, naglašavajući da je ona glasala za redukovanje njegove kazne zbog toga što veruje u verziju događaja koju je on predstavio tokom svog suđenja.

Sudski zvaničnici potvrdili su da će protiv Suarezove biti pokrenut postupak zbog neadekvatnog ponašanja, nakon što je snimak procureo u javnost, sa Vrhovnim sudom pravde Čubut provincije, koji je pokrenuo administrativni postupak zbog njenog ponašanja.

U zvaničnoj izjavi, sud je naveo: „Zbog svih informacija dospelih tokom komunikacije sa IPP, deluje da je ovaj sudija prekoračio svoja ovlašćenja i upustio se u nedozvoljenu radnju koja ne priliči položaju. Pokrenuti postupak usmeren je na rasvetljavanje okolnosti koje su dovele do spornog susreta između osuđenika i sudije, trajanje sastanka i njegovih karakteristika koje mogu implicirati kršenje zakona o javnoj etici ili opšteg pravilnika o radu pravosuđa“.

Sudeći prema lokalnim izvorima, koji su dali izjavu Buenos Aires Times publikaciji, Bastos je priznao tokom suđenja da je on povukao okidač i ispalio fatalni hitac koji je Robertsa koštao života.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group