Grinje su nezasite seksualne mašine koje koriste naše telo kao krevet

Istraživači su nedavno predstavili nova otkrića vezana za grinje koje žive na našoj koži i imaju seksualne odnose dok mi spavamo...

Kako deluje, ovi mali pokvarenjaci orgijaju po nama dok mi mirno spavamo i razmnožavaju se kao ludi na našim trepavicama i bradavicama, ali ukoliko stvari posmatramo sa vedrije strane - makar neko ima dovoljno seksa.

Osmonožne bubice žive u našim porama i kreću se našim telom, između našeg lica i bradavica u nadi da će pronaći partnerku, što naša tela čini ekvivalentom nekom noćnom klubu koji organizuje upoznavanja i zabavu za odrasle. Genom grinja izdvojen je po prvi put u istoriji od strane naučnika sa Riding Univerziteta, koji su u svojoj poslednjoj studiji otkrili da ove bube sada oslobađaju nepotrebne gene i ćelije kao rezultat svega što se događa na površini naše kože.

Još gore od znanja da se na našoj koži nalaze viškovi ćelija seksualno pomahnitalih grinja, jeste upozorenje izneseno ljudima vezano za očekivanja da će se ovi insekti razviti u interne simbionite koji žive unutar nas, što je u suštoj suprotnosti sa ne preterano popularnim, ali čestitim životom spoljašnjeg parazita. Sve i da ovo nije dovoljno da se naježimo, pored toga što grinje to doslovno rade za nas, dokazano je da mi imamo ove male zlotvore na svojoj koži još od kada se rodimo.

Iako ovi insekti mere svega 0,3 milimetra i mi ih ne možemo uočiti golim okom, stara poslovica – daleko od očiju daleko od srca, ovde definitivno ne može biti primenjena. Jedan od istraživača, dr Aleksandra Peroti, objasnila je da grinje poseduju drugačije rasporede gena u odnosu na druge slične vrste, zbog toga što se adaptiraju životu zaklonjenom unutar naših pora.

Međutim, DNK promene rezultirale su u nekim potpuno neobičnim telesnim karakteristikama i ponašanju grinja. Naučnici su primetili da ovi paraziti moraju preživeti sa minimalnim brojem proteina što dovodi do toga da izbacuju nepotrebne gene i ćelije.

Ove bube su takođe noćna stvorenja, stoga kada padne mrak i poželite da odete na počinak, odmorite svoju glavu na jastuku i dušu u krevetu, ovi mali zlotvori se pripremaju da krenu u potragu za svojim partnerima i bilo da se sudar dogodi na vašim trepavicama ili bradavicama, grinje nisu preterano izbirljive, njihova aktivnost direktno je stimulisana melatoninom koji naša koža luči, direktno pomažući da budu izdržljivije u toku noći.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group