Influensera čeka 20 godina robije zbog prevara i pranja novca

Influenser nadimka Gucci Billionaire suočen je sa kaznom zatvora od dvadeset godina zbog pokušaja prevare jednog premijerligaša za svotu od sto miliona funti...

Ramon Abas, koji se na mreži predstavlja kao Ray Hushpuppi, priznao je svoje članstvo u bandi koja je nameravala da prevari jedan neimenovani fudbalski klub za ozbiljnu količinu novca. On će se uskoro naći pred sudom u Los Anđelesu, nakon što je FBI izvršio upad u njegovo imanje i uhapsio ga. Trideset i sedam godina star Nigerijac, za koga se smatra da koristi prevare putem mejla kako bi održavao svoje veliko bogatstvo, uhapšen je sa 29 miliona funti u kešu i trinaest luksuznih automobila u posedu.

Sudski dokumenti predstavljaju fudbalski klub kao jednu od meta ovog posla, koje putem legitimnih email naloga bivaju hakovane i zatim ucenjivane. Abas je takođe optužen za pranje novca i smatra se jednim od najvećih svetskih igrača u ovoj branši. Za sada nije poznato da li je ovaj novac isplaćen od strane kluba, koga vlasti u SAD drže u strogoj tajnosti.

Još jedna velika poslovna meta napadnuta je u Velikoj Britaniji i zahtevano je dvesta miliona, dok je, prema navodima policije, ovom globalnom prevarantskom mrežom ugroženo je na hiljade drugih kompanija i privatnih lica širom sveta. Hushpuppi je poznat po svom ekstravagantnom načinu života i poseduje armiju pratilaca na društvenim mrežama, uključujući i 2,5 miliona na Instagram platformi.

Kako je državni tužilac iz SAD, Trejsi Vilkinson izjavila, Abas i njegovi kompanjoni pokušali su da ukradu više od jednog miliona dolara jednoj osobi koja je želela da osnuje novu Školu u Kataru, igrajući ulogu bankovnih službenika i kreiranjem lažnog sajta. Ona je dodala da je ova kriminalna organizacija podmitila strane zvaničnike kako bi održavali najniži mogući kvalitet istrage, vršeći njenu opstrukciju, nakon što žrtva prijavi delo.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group