Kad zečevi utihnu-Veganka spašavala životinje farme i zamalo ostala bez glave

Vegan i aktivista na koju je, kako tvrdi, pucano prilikom spašavanja životinja sa jedne španske farme, optužena je za ubijanje više od devedeset zečeva tokom njene misije...

Jedna dama iz Barselone, ponatija kao Mythica Mia, tvrdi da je spasila šesnaest zečeva iz jednog katalonskog uzgajališta, pre nego što su na nju zapucali besni farmeri. Ova devojka podelila je video sebe prekrivene krvlju, objašnjavajući kameri kako su meci polomili staklo na automobilu zasipajući je srčom. Međutim, njena misija spašavanja je potpuno osujećena jer su ljudi iz okoline podelili vest da je više od devedeset zečeva moralo biti uspavano zbog njenih postupaka.

Sudeći prema lokalnom izdanju La Vanguardia, nekoliko zečeva koje je Mia kidnapovala nedugo pre njene akcije se okotilo, što znači da su mladunci ovih jedinki ostali bez ključne brige njihovih majki. Ostalih pet zečica prema navodima, uginulo je zbog upada u odgajalište, dok su ostali mogli biti viđeni sa polomljenim kičmama zbog haosa i pometnje koja je nastala, dok su pojedine zečice pobacile zbog nastalog stresa. Publikacija navodi da je pre njenog pojavljivanja farma imala 3.000 zečeva, sa 700 njih koji su bili oko tri dana stari.

Mia je rekla svojim pratiocima na Instagram platformi da je ona napustila imanje normalno, pre nego što su farmeri sa svojom svitom polčeli da je vijaju po autoputu. Mia tvrdi da su policajci odbili da ih otprate kući, te da je nakon deset minuta od kretanja farmerski autombil stao pored njenog i otvorio vatru. Prozor je raznesen i srča je letela u svim pravcima, ostaljajući devojku krvavog lica.

"Uprkos svemu, veoma sam srećna što je makar ovih šesnaest života oslobođeno sa farme. Oni čine sve ovo vrednim", izjavila je Mia. Devojka naglašava da svojim postupcima nije izazvala smrt bilo kog zeke na farmi, nazivajući sve što je iznešeno protiv nje lažnim informacijama, insistirajući da je ona pipnula samo jedinke koje je spasila.

"Bili smo na toj farmi svega nekoliko minuta i pipali samo zečeve koje smo spasili i koji su u odličnom stanju sada, uprkos tome što su bili veoma bolesni kada smo ih izbavili sa one prljave farme i iz užasnih životnih uslova. Nismo ostavili bilo koje bebe bez njihovih majki i spašavali smo samo one mlade. Tokom akcije imalil smo profesionalnog veterinara sa nama čitavo vreme."

Katalonska policija komentarisala je incident: "U nedelju, grupa aktivista ušla je na farmu u Osoni i uzela 16 zečeva. Kada je Mossos d’Esquadra (autonomna policijska snaga Katalonije) stigla na lokaciju, aktivisti su stajali napolju. Šesnaest zečeva nismo mogli da vidimo nigde. Na licu mesta bilo je nekoliko farmera i vladala je velika tenzija između dve grupe. Mossos je razdvojio ove grupe i ispratio ih na različite strane kako bi ozbiljniji konflikt bio izbegnut."

"Nešto pre jedanaest uveče tog septembarskog dana, obavešteni smo da je prozor na automobilu aktivista razbijen i da devojka ima povrede lica rezultirane polomljenim staklom. Prema izstraživanju, prozor je najverovatnije udaren tupim pretmetom, što možemo zaključiti po prirodi napada, radije nego da je na njega pucano kao što je to prvobitno tvrđeno."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mythical.mia

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group