Fun - Zanimljivosti

Kako da testirate da li je voda koju pijete zdrava

Na tržištu se nalazi mnogo flaširanih voda, ali da li je bolje piti njih ili vodu sa česme...

Postoji jedan vrlo jednostavan način pomoću kojeg ovo možete utvrditi. U prodavnicama akvarsitike, možete kupiti Ph testere koji vam omogućavaju da proverite Ph vrednost vode. Ovi testeri rade vrlo jednostavno, dovoljno je da u male količine vode sipate nekoliko kapi ovih testera i voda će promeniti boju. Na osnovu nijanse boje možete utvrditi Ph vrednost, a samim tim i kvalitet vode koju pijete.

Ph vrednost od 7 je neutralna. Sve iznad te vrednosti smatra se alkalnim, dok se sve ispod te vrednosti smatra kiselimn. Potrebno je da vaše vode budu u alkalnoj skali, jer je to znak da one pozitivno utiču na vaše telo. Ako pijete vodu koja je kisela, tako vaše telo dovodite u kiselo stanje, koje može dovesti do pojave ćelija raka, ali i drugih bolesti.

Naravno, Ph test nije jedino merilo koje pokazuje da li je voda zdrava, potrebno je da u vodi nema teških metala, niti drugih supstanci, kako vaše telo ne bi postalo prezasićeno i kako bi vaši bubrezi bili zaštićeni od stvaranja peska. Ali Ph test je odličan početak da testirate vodu koju pijete i da vidite koje flaširane vode valjaju, a koje ne.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group