Kako se pravilno udara pesnicom?

Mnogi muškarci misle da ovo znaju, ali zapravo greše...

Iako se uvek trudimo da izbegnemo fizički okršaj, ako do njega kojim slučajem dođe, bolje biti spreman, nego nepripremljen. U uličnoj borbi, pobeđuje onaj ko zada prvi udarac i onaj ko zapravo zna da udari. Mnogi misle da je udaranje jednostavno i prosto, ali zapravo, u svakom pravilnom udarcu krije se određena tehnika koja sprečava da se povredite i koja osigurava da kreirate dovoljno sile kako bi pobedili protivnika.

Nekadašnji šampion u kikboksu, Beni Urkidez, demonstrirao nam je kako se pravilno udara i na koij način trebamo pozicionirati našu ruku kako bismo onesposobili protivnika. Beni kaže da se šaka mora rotirati pri udarcu kako bi udarac bio snažniji i da se treba koristiti težina tela kako bi udarac bio silovitiji.

Pogledajte njegovu video demonstraciju ispod i videćete na koje načine možete efektivno udariti protivnika:

Takođe ćemo vam ostaviti i video klip filma „Wheels on meals“ gde je Beni Urkidez glumio zajedno sa Džekijem Čenom i gde je demonstrirao svoje veštine.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group