Kosa Elvisa Prislija aukcijski prodata po neverovatnoj sumi

Poznato nam je da obožavaoci kupuju razne stvari poznatih ličnosti po velikim sumama novca, međutim, ono što bi mogao biti i prvi slučaj ove vrste na svetu, jeste prodaja tegle ispunjene kosom Elvisa Prislija, koja je nedavno na aukciji otišla novom vlasniku za neverovatnih 72.500 dolara...

Maleno klupko kose ponuđeno je sa sertifikatom autentičnosti i postavljeno je u teglu odmah pokraj fotografije kralja rokenrola. Kosa je 2002. godine kupljena od strane Tomasa B. Morgana juniora, koji je nekada bio zaposleni u šerifovoj kancelariji Šelbi okruga u Memfisu i sudeći prema njegovim tvrdnjama, poznavao je Elvisa.

Aukcionirana kosa je navodno ošišana sa Elvisove glave od strane njegovog ličnog frizera, koji je bio zadužen za njegovu frizuru više od dvadeset godina, Homera Džila Džilelanda, koji je takođe i farbao njegovu svetlo plavu kosu u crno i odlagao krajeve u plastičnu kesu. Komentarišući poreklo kose, Kruse GWS aukcijska kuća navela je: "Ova kolekcija kose sačuvana je iz šišanja koje je izvodio lični Elvisov berberin, Homer Džililend tokom godina i predstavlja najveću i najbolje dokumentovanu kolekciju Elvisove kose na svetu".

Kako je aukcionarska kuća dodala: "Ovo nije pramen kose koji obično možete naći, već je masivan primerak veličine bezbol loptice, koji nije bio ponuđen u prodaji gotovo dvadeset godina". Očekivana cifra ove kose bila je procenjena na sićušnih 334, ali je na kraju njena konačna cena stala na neverovatnih 72.500 dolara.

Kao dodatak ovoj teglici sa kosom, u aukcijskoj prodaji bili su uključeni i Prislijevo specijalno krojeno odelo, koje je nosio na svom nastupu u Medison Skver Gardenu 1972. godine i koje je otišlo novom vlasniku za rekordnih 1.012.500, trkačka kaciga iz Viva Las Vegas filma - prodata po ceni od 23.750, njegov posebno šiveni smoking iz filma Frankie & Johnny - prodat za 75.000, lične čizme koje je nosio na bini - prodate za 28.750 dolara, notni zapisi sa Comeback Special snimanja 1968. godine - aukcioniran za 15.000 i kaiš sa orlom posebno kreiran za Prislija koji je novom vlasniku otišao za 25.000 dolara.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group