Nova peticija zahteva od Bezosa da nastavi put svemira i više se ne vraća

Sa peticijom za kupovinu i konzumiranje Mona Lize u punom jeku, nova je krenula da kruži internetom i ona zabranjuje izvršnom direktoru Amazona, Džefu Bezosu, da se vrati na zemlju nakon svog leta u svemir sledećeg meseca i već poseduje hiljade zvaničnih potpisa...

Tokom prošle nedelje Change.org peticija prešla je preko deset hiljada potpisa od kada je kreirana prošle nedelje. Adresirana na Bezosa i njegovu svemirsku kompaniju Blue Origin, peticija na interesantan način ističe da je budućnost ljudske vrste u njegovim rukama.

Ranije ovog meseca, Bezos je na svom Instagram nalogu predstavio planove za suborbitalni let koji će se ostvariti putem New Shepard letelice Blue Origin kompanije tokom dvadesetog jula, dok će se zajedno sa njim u putničkoj kapsuli naći njegov brat Mark i misteriozni aukcijski pobednik, koji je sa ponudom od 28 miliona dolara osvojio svoje mesto prošle nedelje. Celokupan profit od ove aukcije, osim šest procenatata, ide direktno STEM Edukacionom klubu za budućnost, kompanije Blue Origin.

Uzlećući sa pustinjskog terena zapadnog Teksasa, autonomna raketa podići će tri putika iznad linije koja definiše granicu između zemlje i svemira, ali organizator peticije, Hoze Ortiz, želi da Bezor produži svoj put u beskrajni svemir.

Pojedini ljudi koji su potpisali peticiju takođe su predložili da Bezos sa sobom povede izvršnog direktora kompanije Tesla, Elona Maska i osnivača Facebook platforme, Marka Zakemberga, u ovu vožnju života. "Ovo verovatno predstavlja našu poslednju šansu pre nego što omoguće 5G i krenu u masovno preuzimanje zemljine kugle", stoji u nastavku ove šaljive peticije. U međuvremenu, druga peticija i dalje cirkuliše internetom i zahteva od Bezosa da kupi i pojede ikonično delo Leonadra da Vinčija, Mona Liza.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group