Pogledajte gde je bila naša planeta za vreme dinosaurusa

Naša planeta bila je na potpuno drugom mestu u galaksiji za vreme vladavine džinovskih reptila...

Mesec se kreće oko Zemlje, Zemlja se kreće oko Sunca, a Sunce i čitav naš solarni sistem orbitiraju oko masovne crne rupe koja se nalazi u središtu naše galaksije koja nosi naziv Mlečni put. To znači da smo mi stalno u pokretu, bez obzira da li smo u našem krevetu ili stolicama. Zejdno se krećemo sa našom planetom, a ona zajedno putuje sa čitavim sunčevim sistemom.

Našem sunčevom sistemu je potrebno oko 200 miliona godina da napravi pun krug oko centra galaksije, međuitm pošto su dinosaurusi živeli pre 150 miliona godina, to znači da se naša planeta, naše Sunce i naš solarni sistem nalazio u potpuno drugom delu naše galaksije.

Prosto je neverovatno kada na to pomislite jer je to znači da su dinosaurusi pre nas živeli u druogom delu kosmosa i da su gledali na drugačije nebo i zvezde koje su se tada iznad njih prostirale.

Ova vizualizacija koja je postavljena na društvenu platformu Tviter, to jasno pokazuje i govori koliko je vladavina dinosaurusa zapravo bila dugačka. U ovoj vizualizajiji ćete videti i period nastanka čoveka pa do danas, kao i putanju koje je naš sunčev sistem napravio od prvog pojavljivanja homo sapiensa koji se desio pre 350.000 godina, što je beznačajna brojka u odnosu na period od 200 miliona godina koji je potreban da bi obišli čitavu galaksiju.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group