Pogledajte na koji način desetospratnice mogu biti izgrađene za jedan dan

Niko od nas nije imao priliku da vidi kako stambena zgrada niče za jedan dan, tako da je ubrzani snimak ovog procesa definitivno prava poslastica...

Najgora stvar kod visokih zgrada jeste vreme koje im je potrebno za izgradnju, ali ovaj poroblem deluje kao da je potpuno prevaziđen sa novim modularnim prefabrikovanim sistemom gradnje, koji konstrukcioni proces stambenih jedinica skraćuje na jedan dan.

Ove zgrede dizajnirane su kako bi bile sastavljene što je brže moguće. Nedavno predstavljena tehnologija razvijena je od strane kinsekog Broad Group brenda, koji postavlja visoke stambene zgrade u okviru jednog dana ili tačnije, sa svim pratećim akcijama, na 28 sati i 25 minuta. Jedna od najvećih prednosti ovog sistema jeste to što su ovi građevinski moduli potpuno laki za transptovanje.

Svaki pojedinačni segment prefabrikovan je u pogonima bremda i kreiran kako bi sa lakoćom bio smešten u transportne kontejnere. Zatim, ovi moduli u obliku pravougaonika mogu biti bez većih problema transportovani na lokaciju izgradnje. Struktura modula sastoji se od nerđajućeg čelika, sa punim instalacijama, izolacijama, staklenim površinama i ventilacionim sistemima koji se posle jednostavno povezuju u celokupnim instalacijama.

Svi ovi procesi koji se odigravaju u fabrici čine izgradnju daleko lakšom od tradicionalnih. Kako bi se višespratnica podigla za jedan dan, brend Broad Group upošljava veliki broj građevinaca i tri krana kako bi osigurao da sve bude gotovo u roku.

Desetospratnica potpuno završena za nešto više od jednog dana predstavlja savršenstvo modernog inženjeringa i firma Broad Group uverava da su njeni prefabrikovani moduli veoma izdrživi, otporni na zemljotrese i mogu biti pomerani dalje ukoliko se za tim ukaže potreba. Ova kompanija takođe je pomenula da njeni moduli mogu biti korišćeni za izgradnju hotela, bolnica, prenoćišta i stambenih zgrada.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group