Policija tokom racije umesto marihunane pronašla rigove za kopanje

Britanska policija nedavno je napravila veliki promašaj prilikom racije mesta koje su smatrali farmom marihuane u zatvorenom...

Umesto da zateknu stabljike indijske konoplje u hibridnom izdanju ispod lampi, policajci su pronašli sto rigova za kopanje bitkoina. Iako je marihuana ilegalna i dalje u Velikoj Britniji, deluje kao da je u ovom veku rudarenje kriptovaluta poptuno zamenilo uzgajališta ovog opojnog narkotika u zatvorenom prostoru, a obe ove delatnosti su prilično štetne po životnu sredinu.

Policija je izvršila raciju na bitkoin rudnik nakon što je primetila neobičnu ventilaciju na objektu i detektovala velike količine toplote koja izlazi iz zgrade, čudne znake koji uglavnom navode na to da neko poseduje lampe velike voltaže korišćena za uzgoj sunčeve svetlosti željnih biljaka.

Iako bitkoin nije nelegalan, policija je otrkila da su ovi majneri krali električnu energiju kako bi kompenzovali neverovatne troškove koji nastaju upotrebom profesionalnih rigova.

Bitkoin koristi više struje od pojedinih zemalja, dok računari sa grafičkim kartama u rigovima nastoje naporno da reše matematičke probleme koji im omogućuju kopanje kriptovaluta. Upravo je elektronika ta koja je izazvala neverovatnu količinu toplote primećenu od strane policijskih službenika na ostrvu.

Energija koja je potrebna grafičkim rigovima ne predstavlja nikakvu tajnu, ali nedavno je postala vruća tema nakon što je izvršni direktor kompanije Tesla, Elon Mask, javno kritikovao uticaj kriptovalute na životno okruženje i samu autoindustriju, startujući distaciranje od Bitkoina u znak protesta i skretanja pažnje na rizike koje rudarenje donosi ekologiji, što je ovu temu otvorilo čak i među bivšim trvrokornim zastupnicima elektronskog monetarnog sistema.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group