Fun - Zanimljivosti

Prva NFT prodaja pravog automobila korišćenog u Fast & Furios Furios

Kao i brojne druge gluposti kojima danas svedočimo, NFT polako osvaja svet i još jedan pionirski poduhvat u digitalnoj revoluciji će se upravo dogoditi...

Zahvaljujući Rubix Market brendu, veoma retki W Motors Lykan HyperSport kaskaderski automobil iz Fast & Furious 7 naslova nalazi se na aukcijskoj prodaji kao prva fizička stvar koja se pojavila u automoto NFT ponudi na svetu, pružajući potencijalnim kupcima pored brojnih digitalnih elemenata i pravi automobil.

Pored svega, ova NFT prodaja uključuje i virtuelnu prezentaciju u obliku živopisnih rendera kakaderskog modela, kao i njegove prave fotografije. Ovo je jedan od nekoliko modela koji su korišćeni u ovom nastavku popularne franšize, kada su Vin Dizel i Pol Voker skakli između oblakodera u UAE, a kao rezultat njihove akcije, ovaj ultra retki hiperautomobil kompletiran je svojim holivudskim blokbaster ožiljcima.

Što se tiče samog automobila, on zapravo ne predstavlja Lykan HyperSport kakvog možete očekivati. Ulično legalna verzija dolazi opremljena 3,7 litara velikim šestocilindričnim motorm duplog turbo punjenja, dobrim za 780 ks, dok kaskaderska varijanta dolazi sa 2,7 litara velikom inlajn šestocilindričnom jedinicom koja stvara 240 kks. Ova mašina nije ulično legalna i brojni finiširajući detalji unutar automobila nedostaju ili su oštećeni - na primer, instrument satovi i informativno zabavni sistem kompletno su izvađeni.

Uprkos svemu ovome, posebni Lykan HyperSport i dalje dolazi kao deo atomoto i holivudske istorije. Samo iz tog razloga, ponude startuju sa 100.000 dolara, ali će prema grubim procenama konačna cifra ovog modela najverovatnije stati negde između 750.000 i 2,5 miliona dolara. Prva NFT aukcija ove vrste biće organizovana danas, 11. maja sa početkom od 16:30 po našem vremenu, putem zvaničnog sajta Rubix Market brenda.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group