Ruski farmeri ubacuju krave u virtuelnu realnost

Izgleda da su krave prvi stanovnici Matriksa...

VR setovi su uređaji koji nam omogućavaju da kročimo u virtuelnu realnost. Ovi uređaji su prvenstveno napravljeni za gejmere kako bi mogli da svoje omiljene igrice igraju iz prvog lica i da iskuse u realnom vremenu okruženje, akciju i atmosferu koju donose određeni gejmerski žanrovi.

Međutim, ruski farmeri su otkrili da krave takođe mogu koristiti ove setove, kako bi se oslobodile od stresa i na taj načn proizvodili kvalitetnije i ukusnije mleko. Istraživanja pokazuju da srećnije i zadovoljnije krave daju mnogo kvalitetnije mleko, ali ne samo to, već ga proizvode u većim količinama.

Zato su vlasnici krava odlučili da kravama pruže virutelno iskustvo koje će učiniti da im dan bude interesantniji. Još uvek nije utvrđeno da li su krave svesne da gledaju slike koje nisu stvarne, ali ruski farmeri tvrde da su se VR setovi pokazali odličnim i da su krave manje nervozne, da su mirnije i da prozivode daleko više kvalitetnijeg mleka. Krave na svojim VR setovima imaju priliku da gledaju prelepu prirodu i pejzaše, a kada požele da pasu, ispred njih se nalazi pravo seno, što im stvara iluziju da jedu hranu u igrici.

Ovo verovatno znači da ćemo u bliskoj budućnosti videti sve domaće životinje da koriste ove sprave, a to znači da ćemo dobiti i prvu verziju Matriksa, ili bolje reći Mutriksa, koji će specijlano biti namenjen za životinje i njihovo opuštanje.

Foto:https://brightside.me/

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group