Slepi putnik ispao iz stajnog trapa aviona američke kompanije

Neimenovani dvadesetšestogodišnji muškarac sakrio se u sletnom segmentu aviona švercujući se tokom leta u trajanju od dva ipo sata...

Nakon što je otkriven, ovaj čovek je priveden Američkoj carinskoj službi, a kako izveštaji navode, on je odmah prebačen u bolnicu radi pregleda, na kome se ispostavilo da je nepovređen i da mu zdravlje nije ugroženo. Carinici su potvrdili da se incident zaista dogodio i zvanične fotografije su postavljene na mrežu, a na njima možemo videti čoveka koji sedi pored aviona u majici, jakni, čizmama i teksas pantalonama. Muškarac koji je izgledao potpuno ošamućeno, upitan je odmah da li želi vodu.

Sudeći prema MailOnline, on je prevežen u lokalnu bolnicu iz koje su ga vratili u carinski pritvor kako bi se rešio njegov pokušaj ilegalnog ulaska u SAD. U zvaničnoj izjavi, CBP služba SAD-a izjavila je: "Radnici carine i granične zaštite Internacionalnog aerodroma u Majamiju, priveli su dvadesetšestogodišnjeg čoveka koji je pokušao da izbegne detekciju u sletnom segmentu aviona stižuči iz Gvatemale u subotu ujutru".

Kako su zvaničnici CBP službe dodali: "Ova osoba je dobila bolnički tretman i odvedena je radi medicinske zdravstvene procene na pregled. Incident se i dalje nalazi pod istragom". American Airlines kompanija takođe je iznela zvaničnu izjavu sa nekoliko detalja, tvrdeći da je ovaj let bio pod slabim nadzorom zbog problema sa bezbednosti na aerodromu u Gvatemali. U normalnom putničkom saobraćaju, avioni uglavnom lete na visinama od devet do dvanaest hiljada metara, gde temperature mogu pasti na minus 47 stepeni Celzijusa, dok je nivo kiseonika na ovim visinama veoma nizak.

Luis Činčila, strateški konsultant za bezbednost aerodroma u Gvatemali, izjavio je za LaHora.gt: "Znam da u sletnom segmentu pritisak nije isti kao u putničkom prostoru, dok prtljažni prostor u avionima, sa druge strane, poseduje potpuno drugačije uslove od oba ova dela. Međutim, poslednjepomenuti delovi aviona moraju imati svoju posebnu klimu zbog toga što oni takođe poseduju i segmente koji su određeni za transport ljubimaca, stoga je tu vazduh daleko prihvatljiviji".

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group