Fun - Zanimljivosti

Tri najelegantnija penkala na svetu

Baš kao ručni satovi ili manžentne, fina penkala odavno su prerasla svoje utilitarne korene, postajući nepreterano suptilni statusni simbol, koji reflektuje jedan deo ličnosti svojih vlasnika...

Ovogodišnja grupa najboljih od najboljih penkala, inspirisana je istorijskim i umetničkim vrednostima, poigravajući se avangardnom arhitekturom propale ruske dinastije i feudalne japanske samurajske ratničke kaste. Predstavljamo vam tri najbolja penkala koja bi svkako predstavljala pravi izbor za svakoga od nas.

Casa Batlló

Najpriznatiji zastupnik pokreta koji se zasniva na modernoj katalnoskoj arhitekturi, Antoni Gaudi (1852–1926) proizveo je neke od najspektakularnijih i najfascinantnijih građevina širom sveta. Njegov prepoznatljivi arhitektonski jezik bio je predstavljen tradicionalnom arhitekturom, koja dodaje drevan i prelep izgled gradskom pejzažu Barselone, ujedno uspostavljajući Gaudija kao jednog od najuticajnijih arhitekata svog vremena.

Casa Batlló linija dostupna je kao srebrno nalivpero ili klasična hemijska, po cenama od 5.750 i 6.140 dolara, ali postoje i zlatne varijante koje vrede oko 50.000 dolara.

Russian Imperial

Obeležena intrigom i imućnošću, dinastija Romanovih vladala je Ruskim Carstvom od 1613. do 1917. godine, kada je u Februarskoj revoluciji dovela carsku vladu, ali i kraljevsku porodicu, do njihovog kraja. Definišuća era u bogatoj istoriji ove zemlje, predstavljala je glavnu inspiracuju umetnika Davida Oskarsona, prilikom kreiranja njegove ograničene linije Russian Imperial penkala, dok je dizajner bio nadahnut idejom za kreiranjem ove kolekcije prilikom proučavanja tragedije Romanovih.

Russian Imperial ograničena kolekcija penkala, ponuđena je u četiri varijacije - rubin, smaragdnoj, nebo plavoj i safirnoj. Serija će biti kreirana u svega 304 primerka, u čast ukupnog broja godina tokom kojih su Romanovi vladali Rusijom, a u obe varijante, nalivpero ili hemijskim, cene startuju sa 5.900 u prvom i 5.700 dolara u drugom slučaju.

Montegrappa Samurai

Italijanski proizvođač penkala, kompanija Montegrappa, poznata je po dizajniranju nekonvencionalnih modela tokom čitave svoje karijere. Međutim, sa svojim poslednjim delom, nazvanim Samurai, ovaj brend uspeo je da još jednom pomeri granice svog umetničkog pristupa, nastavljajući da pretvara pisaći instrument u toliko ekstremne elemente, koji se verovatno mogu, bez ikakvog preterivanja, smatrati hibridnim umetničkim predmetima, nekom vrstom mešavine istorijskih replika i kulturnih akcionih figura, sastavljenih zajedno oko unikatne ideje vezane za kreiranje funckionalnih penkala.

Samurai penkalo dolazi sa posebnim postoljem i minijaturnom katanom, praćenom koricama, naravno, koja može biti korišćena kao nožić za pisma. Kolekcija ovih neverovantih penkala biće sastavljena od samo 177 primeraka, koji će biti kreirani od srebra i dolaziće sa cenom od 15.000 dolara. Dodatno, biće napravljena i kratka serija od sedam Samurai penkala u čvrstom zlatu, dok njihova cena zavisi od svega što kupci budu zahtevali.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group