Gedžeti

AIR - nova kaciga protiv korone

Sa pandemijom korona virusa koja naizgled nema kraj, maske su postale jedna od glavnih tema razgovora u brojnim sferama naših života…

I dok su maske vitalni aksesoari kada vreme provodimo izvan svog doma, kompanija MicroClimate odlučila je da nam ponudi alternativu koja pokrivanje lica prenosi na sasvim novi nivo. Prigodno nazvana Air, njihova najnovija kaciga obavija se oko čitave vaše glave i vrata, sa prozirnim vizirom od akrila, koji vam omogućava da nesmetano vidite svet oko sebe. Ipak, činjenicu da ovo nije samo obična “obloga”, potvrđuje i podatak da kaciga koristi HEPA filtere kako bi pročistila vazduh koji u nju ulazi i koji jz nje izlazi. Originalno razvijeni tokom II svetskog rata kako bi eliminisali radioaktivne čestice iz vazduha, HEPA filteri su zlatni standard kada se radi o filtraciji i mogu zaustaviti koronavirus kada se nađe u vazduhu.

Trenutno dostupna samo u crnoj boji, ova kaciga teška je manje od jednog kilograma i ima svoju kutiju za nošenje. Zahvaljujući materijalima od kojih je kreirana, njeno održavanje minimalno. Kada se napuni u potpunosti putem USB-C porta, Air kaciga može aktivno raditi do pet sati. Ugrađeni HEPA filteri mogu trajati između četiri i šest nedelja ako kacigu koristite redovno, a brend sada radi na lakim zamenama za buduće vlasnike. Zvuci koje čujete dok nosite kacigu donekle su tiši i brend već sada radi na poboljšanju tog aspekta, ali će vaš govor ostati identičan.

Dok nosite kacigu, ne možete konzumirati napitke i hranu, za sada, mada, kako saznajemo, u bliskoj budućnosti će se pojaviti rešenje i tog problema.

Lux Life

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group