Gedžeti

Detaljan pogled na PS5 konzolu

Konzola nove generacije samo što se nije pojavila u našim prodavnicama...

Od kada smo dobili vesti o novom Soniju i njegovim cenama, polako se pripremamo i skupljamo novac, jer će nam se uskoro pružiti šansa da ovu konzolu kupimo. Kompanija Sony otkrila je da će biti dostupne dve verzije konzole.  Dve verzije konzole su identične, ali jedna poseduje podršku za CD-ove , dok je druga isključivo digitalna.

Playstation 5 Digital košta 51.999 dinara i nema optički uređaj, što znači da ne poseduje podršku za diskove i igre na njemu moći će da se kupuju samo u digitalnom formatu. To znači da će vlasnici ove konzole moći da kupuju igre preko interenta i da ih čuvaju na memoriji, bez korišćenja diskova. Obe verzije pokreće osmojezgreni AMD Zen 2 procesor i prilagođena AMD RDNA 2 grafička karta. Prilagođeni AMD čipovi će obezbediti 10,28 teraflops snage koristeći promenljive frekvencije.

Sony 5 takođe koristi  SSD rešenje za povećanje vremena učitavanja igara. SSD će obezbediti 825 GB prostora za skladištenje i 5,5 GB / s performansi. Soni zahteva da se sve igre instaliraju na unutrašnji SSD da bi se iskoristile maksimalne brzine čitanja.

Kompanija Sony sada je objavila i zvanične, detaljne fotograifje konzole, kako bismo mogli da vidimo sve skrivene detalje i kako bismo mogli da se upoznamo sa gejming čudom koje ćemo uskoro i testirati.

Ako želite da se častite ovom novom konzolom, onda pogledajte fotografije i vidite šta vas čeka:

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group