Google Maps će svojim korisnicima uskoro omogućiti tamni mod

Google Maps aplikacija dobija pravi tamni mod na android uređajima, a kompainja je objavila da je predstavljanje ovakve opcione teme nastalo nakon testiranja aplikacije još od septembra meseca prošle godine...

Dark mod, koji čitavo okruženje aplikacije pretvara u nešto potpuno drugačije od onoga što je prethodno donosila night mod opcija boja, biće dostupan u meniju podešavanja pod opcijom teme.

Google je najavio da tamni mod dolazi kao deo brojnih noviteta namenjenih Android platformi, uključujući i ažiriranja za Android Auto. Kao dodatak specijalno prilagođenim pozadinama, Android Auto sada poseduje i igrice. Trivia Crack, Jeopardy!, Song Quiz i Are You Feeling Lucky?, lični naslov kompanije Google, biće dostupni kao opcije. Igricama će biti omogućen pristup putem glasovnog asistenata i aktiviraće se putem komande.

Android Auto takođe dobija karakteristiku podeljenog ekrana, koji će postaviti Maps pored i pružiti mu medijske kotnrole, slično kao što je to Apple odradio sa svojom CarPlay aplikacijom na iOS13 platformama tokom 2019. godine. Ova opcija biće dostupna samo u automobilima sa širim displejima. Google dodaje prečice za Android Auto startni ekran takođe, što će omogućiti brzi pristup vremenu ili podešavanjima termostata.

Android Auto karakteristike biće dostupne u narednim danima, na svim telefonima koji funkcionišu putem Android 6.0 ili viših sistema, u kompatibilnim automobilima, dok će Google Maps tamni mod stići nedugo zatim.

N.Đ.

Izvor: The Verge

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group