Neverovatni zvučnici od 200.000 dolara

Svaki od ovih zvučnika sadrži pet drajvera koji su ručno napravljeni u Minhenu, od strane unuka osnivača ovog brenda.

19.juna 1930.godine, inžinjer Emil Podzus iz Berlina, podneo je zahtev za patentiranje nacrta za “aparat koji reprodukuje zvuk”. Njegov rani zvučni sistem zapravo je bio začetak audio kompanije koja je poznata kao Zellaton, kao i osnov trenutne inovativne linije proizvoda koju oni nude. Zellaton novi Statement zvučnici na primer, koriste pet kupastih drajvera – komponente koje transformišu električne signale u zvučne talase. Svaki od njih dizajniran je tako da proizvodi specifični opseg frekvencije meren u hercima.

Svi drajveri iz ovih zvučnika ručno se izrađuju u Minhenu, od strane Manuela Podzusa, Emilovog unuka, pa je za proizvodnju jednog potrebno šest nedelja.

Svaki od Zellaton Statement zvučnika težak je oko 350 kilograma i visok dva metra. Njihov predivni mat sivi eksterijer je stilska izjava sam po sebi, bez remećenja balansa koji već postoji u jednoj prostoriji. Cena jednog od ovih zvučnika iznosi 200.000 dolara.

Lux Life

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group