Gedžeti

Šta se nalazi unutar PS5 konzole

Kreatori najnovije gejming konzole otkrili su nam šta se sve u njoj nalazi...

Od kada smo dobili vesti o novom Soniju i njegovim cenama, polako se pripremamo i skupljamo novac, jer će nam se uskoro pružiti šansa da ovu konzolu kupimo. Kompanija Sony otkrila je da će biti dostupne dve verzije konzole.  Dve verzije konzole su identične, ali jedna poseduje podršku za CD-ove , dok je druga isključivo digitalna.

Playstation 5 Digital košta 51.999 dinara i nema optički uređaj, što znači da ne poseduje podršku za diskove i igre na njemu moći će da se kupuju samo u digitalnom formatu. To znači da će vlasnici ove konzole moći da kupuju igre preko interenta i da ih čuvaju na memoriji, bez korišćenja diskova. Playstation 5 Classic je skuplji i košta 65.999 dinara i poseduje CD podršku.

Međutim, kreatori ove konzole sada su nam pokazali i šta se sve nalazi u njoj. Pokreće je osmojezgreni AMD Zen 2 procesor i prilagođena AMD RDNA 2 grafička karta. Prilagođeni AMD čipovi će obezbediti 10,28 teraflops snage koristeći promenljive frekvencije.

Sony 5 takođe koristi  SSD rešenje za povećanje vremena učitavanja igara. SSD će obezbediti 825 GB prostora za skladištenje i 5,5 GB / s performansi. Soni zahteva da se sve igre instaliraju na unutrašnji SSD da bi se iskoristile maksimalne brzine čitanja.

U video klipu ispod možete videti detaljno rasklapanje konzole i sami videti od čega se ona sastoji:

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group