220 miliona dolara zaključano na Bitcoin profilu

Jedan čovek poseduje Bitcoin u vrednosti od 220 miliona dolara, ali je zaboravio šifru svog naloga...

Bitcoin je postao jedna od najzanimljivijih tema kada je kripto valuta dostigla rekordnu cenu od 42.000 dolara prošle nedelje. Međutim, New York Times izveštava da su brojni vlasnici zaključani iz svojih Bitcoin novčanika nakon što su zaboravili svoje lozinke.

Stefan Tomas, nemački programer sa sedištem u San Francisku, dobio je 7.002 Bitcoina još 2011. godine. Sada taj iznos vredi oko 220 miliona dolara, ali njegov račun će uskoro biti zaključan ako Tomas unese još 2 pogrešne lozinke. Tomas ukupno ima 10 puta da unese pogrešnu šifu i ako to uradi, njegov virtuelni novčanik će ostati zauvek zaključan, što znači da njegovi milioni više neće moći da se podignu.

Do sada je isprobao osam različitih kombinacija lozinki, koje nisu uspele i sada ima još samo dva pokušaja

„Ležao sam u krevetu i razmišljao o tome. Otišao bih do računara sa nekom novom strategijom i to ne bi uspelo i ponovo bih bio očajan “, rekao je on. „Došao sam do tačke kada sam sebi rekao, da moram da sačuvam još dva pokušaja i da probam da se setim šifre, jer ću potpuno izgubiti svoje mentalno zdravlje“, dodao je Tomas i rekao da je pre 1o godina na parčetu papira napisao lozinku i da će dati sve od sebe da pronađe taj papir koji je sada vredan neverovatno bogastvo.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group