Lifestyle - Biz

Apple najvrednija kompanija na planeti

Sa najskorijim skokom vrednosti akcija, Apple kompanija prešla je vrednost od 2 triliona dolara i tako postala najvrednija kompanija u istoriji Amerike…

Tokom kratkog vremenskog perioda prošle srede, deonice tehnološkog giganta – koje su samo ove godie, uprkos pandemiji porasle za 60 % - kolektivno su se popele do neverovatne sume. Svaka deonica se trenutno prodaje po ceni od oko 470 dolara, ali će uskoro biti daleko pristupačnije kada se budu podelile četiri-za-jedno, što će dovesti do cene od skoro 117 dolara po deonici. Ovo deljenje neće ni u kom slučaju negativno uticati na generalnu vrednost kompanije, već će jednostavno značiti da će oni imati više deonica u cirkulaciji, što će dalje finansirati njihovu ekspanziju.

Osim toga, kompanija Apple je redak primer koji pokazuje pozitivan uticaj pandemije korona virusa. Pad cene nafte je sa trona zbacio svog prethodnog kralja, Saudi Aramco, pa je kompanija Apple jednostavno zakoračila i zauzela to mesto. Saudijska kompanija prešla je prag od dva triliona, kada se pojavila na berzi prošlog decembra, nakon čega je njihova vrednost malo pala.

Iako će tehnološki gigant verovatno nastaviti sa svojim usponom, oni se ne mogu osloniti samo na svoj pedigre – barem ne, ako žele da budu broj jedan. Druge gigantske kompanije, kao što su Amazon i Microsoft, takođe se približavaju ovoj cifri, poprilično brzo.

Jedan od razloga za rast vrednosti kompanije Apple tokom pandemije, svakako su brojne striming usluge koje se naplaćuju, uključujući Apple TV + i Apple Music, gde je evidentan rast broja korisnika tokom ovog kobnog perioda. Već sada, na internetu možete pronaći brojne glasine o lansiranju iPhone 12 modela, a ako on bude uspešan kao njegovi prethodnici, put prema zvezdama svakako postaje manje trnovit.

Lux Life

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group