Elon Mask više ne poseduje ni jednu kuću na svoje ime

Elon Mask zvanično ne poseduje ni jedan dom na svoje ime nakon što je prodao svoje poslednje imanje u Silikonskoj dolini za oko 30 miliona dolara...

Milijarder je prodao svoju vilu po ceni manjoj za 7,5 miliona dolara od prvobitno tražene cifre od 37 miliona, preneo je Daily Mail. Imanje od 47 hektara južno od San Franciska, bilo je mesto na kome se nalazila njegova poslednja poznata kuća, koja je posedovala sedam spavaćih soba, sedam kupatila, muzičku sobu, balsku dvoranu i koktel sobu.

Ovaj dom bio je listovan tri puta ranije, pre nego što je na kraju pronašao novog vlasnika. Sudeći prema listinzima, trpezarija i muzička soba sada mogu biti kombinovane u jedan prostor sa hidrauličinim liftom koji nestaje kada to potrebno.

Pedesetogodišnji Mask, čije bogatstvo stoji na oko 151 milijardi dolara, trenutno rentira svoj dom vredan pedeset hiljada dolara u Boka Čika, Teksasu, u blizini SpaceX fabrike za proizvodnju raketa Starbase. Nakon preseljenja u ovaj objekat prošle godine, on je izbacio tvit u kome je izjavio: "Moja primarna kuća je bukvalno dom od pedeset hiljada u Boka Čiki i našoj Starbase ustanovi i nju iznajmljujem od SpaceX svemirske kompanije".

Sklopiva jedinica kreirana je od strane brenda Boxabl, dok ovaj novi Maskov mini dom predstavlja Casita model, tako da on zvanično već neko vreme živi u prefabrikovanoj kući na SpaceX imanju u Teksasu, što je praktično idealan potez, posebno zbog velikog uticaja na smanjivanje poreza i minimalno će uticati na njegovo veliko bogatstvo.  

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group